Japonya’da aynı isim ve soyadı rekoru! Guinness’e girdiler

Japonya'da bir konferans salonunda toplanan "Tanaka Hirokazu" ismini taşıyan 178 kişi, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

DÜNYA 10.11.2022, 11:35 11.11.2022, 09:20
Japonya’da aynı isim ve soyadı rekoru! Guinness’e girdiler

2005 senesinde ABD’de "Martha Stewart" ismiyle bir araya gelen 164 kişinin rekorunu kırma planı yapan "Tanaka Hirokazu Federasyonu", aynı isimde olan kişileri Japonya’nın başkenti Tokyo'ya çağırdı.

5 dakika beraber oturdular, birinci oldular

Yaşları 9 ile 80 aralığında değişen ve Tokyo'da buluşan "Tanaka Hirokazu" isimli 178 kişi, ABD’yi geçerek aynı isim ve soyadında bir araya gelenler kategorisinde Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandı.

Yeni rekorun kırılabilmesi adına yurt dışı ve yurt içi bölgelerden Tokyo'nun Şibuya semtine giden "Tanaka Hirokazu"lar bir araya geldikleri alanda 5 dakika geçirme şartını yerine getirdi.

Rekor denemesi ile ilgili konuşan federasyon yetkilisi Tanaka Hirokazu, “İlk olarak 2011 senesinde 71 kişi ile daha sonra ise 2017 yılında 87 kişi ile bir araya gelindi. Ancak bu denemeler başarısızlıkla sonuçlandı. Bu deneme üçüncü oldu ve başardık” dedi.

ABD'de bu rekorun daha önce kırıldığına işaret eden Tanaka, "Herhangi bir şey üretmedik, yalnızca burada durduk. Bu şekilde dünyanın bir numarası haline gelebildik" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)