Japonya’da aşırı yağış sebebiyle 64 bin kişiye tahliye çağrısı yapıldı 

Japonya’nın Fukui eyaletindeki aşırı yağış sebebiyle 64 bin kişiye yönelik tahliye çağrısı yapıldı. Tokyo olimpiyat oyunlarına yakın bir yerde meydana gelen yağışların olimpiyatı nasıl etkileyeceği ise bilinmiyor. 

DÜNYA 29.07.2021, 08:21 30.07.2021, 09:32
Japonya’da aşırı yağış sebebiyle 64 bin kişiye tahliye çağrısı yapıldı 

Japonya Meteoroloji Ajansı, ülkedeki Honşu bölgesinde yağışların çoğalması sebebiyle Fukui ve Şizuoka eyaletleri için acil uyarılar vermeye başladı. Soğuk hava ve nemli hava kütlelerinin getirdiği yağışlar sebebiyle hem yaz mevsiminde soğuğa teslim olan hem de insanların hayatını idame ettiremeyeceği biçimde yağış alan bölgelerden Fukui’de yaşayan 64 bin kişi için “tahliye” kararı verildi.  



Heyelan, yolları kapattı 

Fukui Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre kentteki 16 bölgede yaşayan tüm insanların tehlikede olması sebebiyle bu karar verilirken aşırı yağış sebebiyle oluşan heyelanların otoyolları kapattığı, iç bölgelerdeki yolların da sel sebebiyle kapandığı ve 121 kişinin çeşitli yerlerde mahsur kaldığı bildirildi. 



Şizuoka’da nehirler taştı 

Japon haber ajanslarına göre Şizuoka’da sağanak yağış sebebiyle nehirler taştı ve yollar büyük oranda kapandı. Bu kentte mahsur kalan olup olmadığı ise bilinmiyor. 

Yorumlar (0)