Japonya’da 4 eyalet daha OHAL kapsamına alındı 

Japonya’da Ccovid-19 mücadelesinde istenilen sonuçlara ulaşılamaması sebebiyle ülkedeki 4 eyalet daha OHAL kapsamına alındı.  

DÜNYA 31.07.2021, 08:28 01.08.2021, 09:12
Japonya’da 4 eyalet daha OHAL kapsamına alındı 

Japonya Başbakanı Suga Yoşihide, bir basın toplantısı düzenledi. Son günlerde ülkede hızla artan vaka sayıları için alınan tedbirleri açıkladı. Delta varyantının etkisine dikkat çeken Suga, Kansai ve Tokyo bölgesinde şimdiye kadar görülmemiş artışların yaşandığını ifade etti. Buna karşın son 2 günde hızla artan vaka sayılarında 23 Temmuz’da başlayan Tokyo Olimpiyatlarının etkisinin olduğunu reddetti. 



Virüs, görülmemiş biçimde yayılıyor 

Suga, ülke genelinde virüsün görülmemiş biçimde hızlı yayıldığını ve vatandaşların turnuvayı evinden izlemesi gerektiğini söyledi. Ay sonuna kadar nüfusunun yüzde 40’ının 2 doz aşılanması amaçlarının olduğunu belirtirken Covid-19 Danışman Heyeti ile birlikte karar verdiklerini ve Çiba, Saitama, Osaka ile Kanagawa eyaletlerinin OHAL kapsamına alındığını duyurdu.  



Hali hazırda OHAL kapsamında olan Okinawa adasının kapanma süresi ağustos sonuna kadar uzatılırken yarı OHAL uygulanan Fukuoka, Kyoto, Hyogo, İşikawa ve Hokkaido eyaletlerinin karantinasının da 31 Ağustos’a kadar devam edeceği bildirildi. 

Yorumlar (0)