Japonya’da 130 araç birbirine girdi: Ölü ve yaralılar var

Japonya’da kuvvetli kar yağışının neden olduğu buzlanmadan dolayı yaşanan zincirleme kazada 10 kişi yaralandı, 1 kişi ise yaşamını yitirdi.

DÜNYA 19.01.2021, 14:20 20.01.2021, 12:17
Japonya’da 130 araç birbirine girdi: Ölü ve yaralılar var

Japonya’da etkisini gösteren şiddetli kar yağışının sebep olduğu buzlanma neticesinde yaşanan zincirleme kazada 10 kişi yaralandı, 1 kişi ise yaşamını kaybetti.

Japonya’da kuzey ve kuzeydoğu kesimlerde etkisin gösteren soğuk hava dalgası ve şiddetli kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi.

130 araç birbirine girdi

Japonya Miyagi eyaletinde bir otoyolda meydana gelen buzlanma ve kar sebebiyle gerçekleşen zincirleme kazada 130 araç birbirine girdi.

Yaşanan kazada 200’ü aşkın sürücü ve yolcu etkilendi, 1 kişi yaşamını yitirdi ve en az 10 kişi ise yara aldı.

Buzlanma ve çığa karşı uyarı

Japonya Meteoroloji Ajansınca, Hokuriku, Tohoku ve Hokkaido bölgelerindeki buzlanma, kar yığılması ve çığ riskine dikkat çekildi. Yetkililer ise trafik kazasına ilişkin uyarılar yaptı.

Uzmanlar bölgede rüzgarın saatlik 126 kilometre hıza ulaşmasını beklediğini söyleyerek kar seviyesinin riskli kesimlerde 50 santime kadar ulaşabileceğini duyurdu. Kötü hava koşullarından dolayı Tohoku bölgesinde Iwate, Miyagi ve Akita eyaletlerinde kimi hızlı tren seferleri de askıya alındı.

Yorumlar (0)