Japonya, Kuzey Kore’nin bir kez daha “balistik füze” denediğini açıkladı 

Japonya, Kuzey Kore’nin, tüm karşı çıkmalara rağmen yeniden balistik füze denemesi yaptığını açıkladı. Sabah erken saatlerde atılan füze, Japonya münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştü. 

DÜNYA 28.09.2021, 08:17 28.09.2021, 10:14
Japonya, Kuzey Kore’nin bir kez daha “balistik füze” denediğini açıkladı 

Japonya ulusal haber ajansı, tüm karşı çıkmalara ve yaptırım uygulanacağının bildirilmesine karşın Kuzey Kore’nin tekrar balistik füze denemesi yaptığını aktardı. Yerel saat ile 06.40’ta gerçekleştirilen füze atışı, Japonya’nın münhasır ekonomik bölgesinin (MEB) dışına çıktı. 



Japonya Başbakanı, füze denemelerini analiz ettiriyor 

Japonya Başbakanı Suga Yoşihide, Kuzey Kore’nin ve balistik füzelerin yakından incelenmesi, öngörülemeyen durumlara karşı da ülkede hazırlık yapılması konusunda yetkililere talimat verdi. 

Başka bir haber ajansına göre ise Kuzey Kore, balistik füzeyi direkt olarak Japonya’nın doğu kıyısına fırlattı. Güney Kore ise Kore Yarımadası’nın doğu kıyılarına fırlatılan füzeler hakkında bilgilendirmelerde bulunmadı. 



Kuzey Kore, BM Genel Kurulu’na “meşru müdafaa” yaptıklarını bildirdi 

Kuzey Kore’nin BM Daimi Temsilcisi Kim Song, katıldığı BM 76’ncı Genel Kurulu’nda, balistik füze denemeleri ile meşru müdafaa denemeleri yaptıklarını belirtti. BM’nin, Kuzey Kore’ye karşı düşmanca tavrını bırakması yönünde çağrıda bulunan Kim Song, kendilerini müdafaa edecek silahları kuşanarak ABD’yi caydırdıklarını ve bölgede olası bir savaşı önlediklerini dile getirdi.  

Kuzey Kore, bir ay içinde ikinci kez balistik füze denedi. 15 Eylül’de atılan iki füze de Japonya münhasır ekonomik bölgesinin içine düşmüştü.  

Yorumlar (0)