Japonya koronavirüsü fırsata çevirmek istiyor: Gelmenin tam zamanı!

Çin'in Vuhan kentinde başlayan ve hızla yayılan koronavirüs salgını sebebiyle turist sayısında radikal bir düşüş yaşayan Japonya’nın Kyoto şehrinde esnaf tarafından yeni bir kampanya başlatıldı. Esnaf, turistlere "Kimse yok, burası şimdi tamamen size kaldı, gelmenin tam zamanı." dedi. 

DÜNYA 18.02.2020, 12:23 18.02.2020, 12:26
Japonya koronavirüsü fırsata çevirmek istiyor: Gelmenin tam zamanı!

Çin’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 1869’a ulaştı. Çin'de kesinleşen vaka sayısı 72 bin 436'ya çıktı. Son 24 saatte 98 kişi öldü.

Japonya’nın Kyoto şehrinde bir grup esnaf, koronavirüs salgını sebebiyle ülkeden uzak duran turistlerin ilgisini çekebilmek amacıyla "kimsesiz turizmi" ismini verdikleri bir kampanya başlattı.

Arashiyama bölgesinde bulunan esnaflar, başlattıkları kampanya kapsamında yabancı turistlere "Bölgede şimdi çok az insan var, burası tamamen size kaldı." mesajını iletti.

Esnaflar, en çok ziyaret edilen yerlerin fotoğraflarına posterlerde yer vererek, mizah içerikli ifadelerle turistlerin ilgisini çekmeye çalışıyor.

"İnsanlardan daha fazla maymun var"

Maymunların sokakta gezdiği bir fotoğrafın altında, "Bir süredir insanlardan daha fazla maymun var." ifadeleri kullanılıyor.

Togetsukyo Köprüsü’nün veya bölgenin meşhur bambu ormanlarının fotoğraflarında da "#nopeople" (kimse yok) ve "#nowisthetime" (şimdi tam zamanı) gibi etiketler bulunuyor. 

"Bölgemiz çok sayıda felakete dayanıyor"

Bölgenin turizm tanıtım sitesi ise "turistlerin esnaflar tarafından daha misafirperver bir şekilde karşılanmaya hazır" olduğunu kaydediyor. 

Kampanyanın öncülerinden Shuichi Kato, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bölgemiz uzun süredir tayfunlar, sel baskınları ve koronavirüs gibi çok sayıda felakete dayanıyor. Başımızı dik tutmaya mecburuz." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)