Japonya koronavirüse iyi gelen ilaçları bedavaya dağıtacak!

Japonya, ülkelerinde üretilen "Avigan" adlı grip ilacını isteyen ülkelere ücretsiz vereceğini duyurdu. 

DÜNYA 04.04.2020, 15:26
Japonya koronavirüse iyi gelen ilaçları bedavaya dağıtacak!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tüm dünyada etkisini gösterirken, tüm medikal firmalar ile sağlık kuruluşları da pandemi için ilaç ve aşı bulmak için harekete geçti. 

Koronavirüs için henüz aşı ve standart bir tedavi yöntemi geliştirilememesine rağmen, şu ana kadar enfekte hastaların iyileşmesi amacıyla kullanılan belli başlı ilaçlar bulunuyor. 

Söz konusu ilaçlardan bazılarının, koronavirüs tedavisinde olumlu sonuç verdiği fark ediliyor. O ilaçlardan biri de Japon bir firma tarafından geliştirilen "Avigan" adlı grip ilacı. 

Japon Ulusal NHK televizyonu, Kabine Baş Sekreteri Suga Yoşihide, gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Avigan" adlı ilacın isteyen ülkelere ücretsiz dağıtılacağını ifade etti. 

Suga Yoşihide, isteyen ülkelerle temaslarını devam ettirdiklerine dikkat çekerek, ülkelere hem bedelsiz hem de ihtiyaçları kadar ilaç yollayacaklarını söyledi. 

Haberde, Avigan isimli ilacın etki ve güvenlik kapsamlı laboratuvar testlerinin Japonya'da devam ettiği, Çin'deki araştırmalarda da koronavirüs teşhisi konulan kişilerin testlerinde olumlu etki gösterdiği belirtildi.  

Yorumlar (0)