Japonya, koronavirüs tedbirlerinden arındırıldı

Japonya’da koronavirüs pandemisi ile mücadele kapsamında uygulanan yarı OHAL, sona erdi. Hayat, Japonlar için bugünden itibaren normale dönecek. 

DÜNYA 22.03.2022, 11:44 23.03.2022, 09:06
Japonya, koronavirüs tedbirlerinden arındırıldı

Koronavirüs pandemisi dünyanın pek çok ülkesini etkisi altına alırken Japonya da bu durumdan nasibi büyük oranda aldı. Son dönemlerde yaşanan vaka artışlarıyla birlikte getirilen yarı OHAL uygulaması, kaldırıldı. Günlerdir karantinada olan ülkede OHAL’siz günlere dönüldü. 

9 Ocak 2022’de vakalar artmaya başlamıştı

Vaka artışı ilk olarak 9 Ocak 2022 tarihinde Hiroshima, Yamaguchi ve Okinawa eyaletlerinde başladı. Öncelikle bu 3 eyalette hayat durma noktasına geldi. Ardından ülke genelinde vaka artışı yaşanınca hükümet, yarı OHAL uygulamasına karar verdi. 36 eyaleti içerisine alan uygulama bir süre sonra 18 eyalete indirildi. Bugün erken saatlerde ise kalan tüm eyaletlerdeki uygulamanın sona erdirildiği duyuruldu. 



Günlük yaşamı değil insan trafiğini kısıtlayacaklar

Hükümet kanadı, günlük yaşamın değil restoran, kafe, alışveriş merkezi gibi insan trafiğinin yaşandığı yerlerdeki yoğunluğun sınırlandırılacağını dile getirdi. Kyoto, Osaka, Aichi, Saitama, Kanagawa, Chiba ve Tokyo ile başlayan OHAL’siz kısıtlama uygulaması tüm eyaletlere yayılacak. Yeni tedbirlerle birlikte topluluğun azaltılması ve vaka sayılarının düşürülmesi bekleniyor. 

Sınırlı bölgelerde hafifletilmiş tedbirler alınacak

Japonya’da toplam 47 eyalet bulunuyor. Bunların tümünü kapsayan OHAL yerine sınırlı bölgelerde hafifletilmiş tedbirler alınacak. Ülkedeki işletmelerin erken kapatılması ve alkol servislerinin durdurulması yönündeki uygulamalar ise devam ediyor. Ülkede dün 27 bin 701 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Toplam vaka sayısı ise 6 milyon 137 bin 317’yi gördü. Son 24 saat içinde ülkede 58 kişi, koronavirüs sebebiyle hayatını kaybederken toplam ölü sayısı ise 27 bin 196 olarak kayıtlara geçti.

Yorumlar (0)