Japonya'dan DSÖ'ye: DSÖ müsün, ÇSÖ mü?

Japonya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Aso Taro, "Kısaca söylersek, DSÖ Dünya Sağlık Örgütü mü yoksa Çin Sağlık Örgütü müdür? DSÖ'nün Çin Sağlık Örgütü olarak revize edilmesiyle ilgili sesler çok fazla duyuluyor" eleştirisinde bulundu.

DÜNYA 28.03.2020, 17:18
Japonya'dan DSÖ'ye: DSÖ müsün, ÇSÖ mü?

Japonya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Aso Taro, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ/WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus'un istifasını isteyen seslerin giderek yükseldiğini kaydetti.

Japonya Temsilciler Meclisinde konuşan Japonya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Aso Taro, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus'un bu göreve uyumlu olmadığına, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının ele alınmasına karşı bugüne kadar kısmen yetersiz değerlendirme sergilediğine dikkati çekerek, görevinden istifa etmesi çağrısında bulunulan "change.org" adlı internet sitesindeki dilekçeye temas etti.

Japonya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Aso Taro, "Kısaca söylersek, DSÖ, Dünya Sağlık Örgütü mü yoksa Çin Sağlık Örgütü müdür? DSÖ'nün Çin Sağlık Örgütü olarak revize edilmesiyle ilgili sesler çok fazla duyuluyor." ifadelerini kullandı.

Bireylerin diledikleri konuda imza kampanyası başlattığı bir uluslararası sosyal platform olan "change.org"a sunulan ve şu ana kadar 630 bini aşkın kişinin imzaladığı dilekçede, Covid-19 (yeni ttip koronavirüs) salgınının henüz dünyaya yayılmadığı 23 Ocak'ta hastalığın "küresel salgın" olarak ilan edilmesi çağrılarını kabul etmeyen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus'un istifası isteniyor. 

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı'na, Çin'in Covid-19'a (yeni tip koronavirüs) ilişkin açıkladığı can kaybı ve vaka sayılarını "soruşturmadan" doğru kabul ettiğine dair suçlamalar da yöneltilen dilekçede, "Dünya Sağlık Örgütü'nün siyasi olarak tarafsız olması gerektiğine inanıyoruz." deniliyor.

Genel Direktör Tedros Adhanom Ghebreyesus ise henüz dilekçeyle ilgili bir yorum yapmadı.

Yorumlar (0)