Japonya'daki kar fırtınasında 29 kişi hayatını kaybetti!

Japonya'da yoğun kar yağışının devam ettiği bölgelerde bulunan otoyollarda bine yakın araç mahsur kaldı.

DÜNYA 10.01.2021, 21:47 11.01.2021, 15:37
Japonya'daki kar fırtınasında 29 kişi hayatını kaybetti!

Soğuk hava sisteminin etkisi neticesinde meydana gelen yoğun kar yağışı, Japonya'nın merkezi ve kuzeybatı bölgesinde hayatı negatif yönde etkiliyor.

Hokuriku otoyolunda 700'den fazla sayıda araç, Toyama eyaletinde bulunan Tokai otoyolunda ise 10 kilometrelik mesafe boyunca 200'den fazla araç olduğu yerde kaldı.

Öz Savunma Kuvvetleri görevlendirildi

Söz konusu otoyollarda araçların çekilmesi, yakıt yardımı, gıda yardımı ve kar kürüme çalışmalarını kapsayan faaliyetler için SDF (Öz Savunma Kuvvetleri) görevlendirildi. 

29 kişi hayatını kaybetti

Japonya Başbakanı Suga Yoşihide, otoyolların kapanması, elektrik hizmeti sunulamaması, çığ riski, demiryolu ulaşımının askıya alınması gibi risklere karşı önlem almak adına yerel yönetimlere destek sunacaklarını belirtti.

Şiddetini artırması tahmin edilen yağışlar öncesinde Bakanlar Kurulu'na gerekli önlemlerin alınmasına dair talimat veren Başbakan Suga, halka gereksinimleri dışında evlerinden çıkmamaları hususunda çağrıda bulundu.

Ülkedeki meteoroloji kurumu, Japonya'nın kuzeybatı bölgelerinde ve Japon Denizi kıyısında bulunan eyaletlerde şiddetli kar yağışının hafta içi de devam edebileceği uyarısında bulundu.

Kar yağışı sebebi ile şu ana kadar 29 kişi yaşamını yitirdi.







Yorumlar (0)