Japonya'daki Hagibis Tayfunu'nda ölü sayısı 26 oldu

Japonya'da gerçekleşen Hagibis Tayfunu nedeniyle bölgelerde arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

DÜNYA 13.10.2019, 17:35
Japonya'daki Hagibis Tayfunu'nda ölü sayısı 26 oldu

Japonya Başbakanı Abe Şinzo, hükümet yetkilileriyle yaptığı toplantının ardından kurtarma çalışmalarına sivil savunma, sahil güvenlik personeli ve itfaiye görevlilerinin yanı sıra 110 bin polis memurunun katıldığını belirterek "Su altındaki evlerde kalanların kurtarılması ve kayıpların bulunması için azami çaba gösterilmeli." diye konuştu.

Kurtarma görevlilerinin ve diğer yetkililerin açıklamalarına göre, tayfunun etkisi altında kalan bölgelerde 26 ölünün bulunduğu, yaklaşık 100 yaralının olduğu ve kayıp 21 kişiyi arama çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.

Tayfun yüzünden ölenler arasında bulunan 77 yaşındaki bir kadının, Fukuşima'da sağlam bağlanmaması sebebiyle helikopterle kurtarılırken 40 metre yükseklikten düşerek vefat ettiği açıklandı.

12 Ekim gecesi Tokyo Körfezi'nde batan Panama bandıralı kargo gemisinin 12 kişilik mürettebatından dördünün 13 Ekim sabahı kurtarıldığı fakat ikisinin daha sonra hayatını kaybettiği ifade edildi.

Mahsur kalan kişilere ulaşılması için bölgelere kurtarma botları ve helikopter sevk edildi.

Çikuma Nehri'nin toprak setinin yıkılması sonucu bölgede mahsur kalan 360 kişiyi kurtarmak için 27 bin asker ve çeşitli ekiplerin çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Japonya Altyapı Bakanlığı, ülke genelinde tayfun nedeniyle toprak setleri yıkılan nehir sayısının 21 olduğunu bildirdi.

Japonya Kabine Sekreteri Yoşihide Suga ise bu sabahtan itibaren ülkede 376 bin haneye elektrik, 14 binine de su verilemediğini açıkladı.

Tayfunun bugün etkisinin azalması ve Japon takımadalarından uzaklaşması bekleniyor.

Yorumlar (0)