Japonya'da yağışlar can alıyor! 10 ölü

Japonya'da şiddetli yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymalarında en az 10 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

DÜNYA 26.10.2019, 11:56
Japonya'da yağışlar can alıyor! 10 ölü

Kyodo haber ajansına göre, dünden beri şiddetli yağışların etkili olduğu başkent Tokyo'nun doğusunda bulunan Çiba idari bölgesinde 9, kuzeydeki Fukuşima idari bölgesinde ise 1 kişi hayatını kaybetti.

Çiba'da görülen yağışlar, 15 nehrin taşmasına, bin 800 kişinin evlerinden tahliye edilmesine, bin 200 öğrencinin de okullarında mahsur kalmasına neden oldu.

Yangın ve Afet Yönetimi Ajansına bağlı kurtarma ekipleri, Sanmu kentinde bulunan bir anaokulunda mahsur kalan 60 öğrenci ve öğretmenleri özel amfibi araçlarla okul yerleşkesinden tahliye etti.

Uçuşlar, tren ve otobüs seferleri iptal

Çiba idari bölgesinde bulunan Narita Uluslararası Havalimanı'nda uçuşlar iptal edildi. Diğer yandan, tren ve otobüs seferlerinin iptal edilmesi sebebiyle yaklaşık 3 bin yolcu, geceyi havaalanı terminalinde geçirmek durumunda kaldı.

Bölgede meydana gelen seller, bazı hastane ve bakım evlerinin su altında kalmasına neden oldu. 

Metrekareye 280 milimetre yağış

Japonya Meteoroloji Ajansı, cuma günü İçihara kentine 12 saat içinde metrekareye 280 milimetre yağışın düştüğünü duyurdu.

Aynı sürede Sakura ve Kamogava kentlerinde de metrekareye 240 milimetre yağış düştüğü kaydedildi.

Diğer yandan, Fukuşima idari bölgesinde bulunan Soma kentinde bir kadının selde sürüklenen aracının içinde ölü bulunduğu ifade edildi. 

Yorumlar (0)