Japonya'da özel üretim üzümlerin fiyatı, ağızları açık bıraktı

Yalnızca Japonya’da yetişen Ruby Roman cinsi özel üretim üzüm salkımı, düzenlenen açık artırmada 10 bin 800 dolara alıcı buldu. 

DÜNYA 15.07.2022, 16:38
Japonya'da özel üretim üzümlerin fiyatı, ağızları açık bıraktı

Japonya’ya özgü bir meyve olan Ruby Roman cinsi üzüm, hem görüntüsü hem de tadıyla hayranlık uyandırıyor. Yılın ilk hasadı sonrası Ishikawa şehrinde açık artırmaya çıkan yüksek kaliteli kırmızı üzüm, tam 10 bin 800 dolara satıldı. 

Açık artırma, heyecanlı anlara sahne oldu

Her bir tanesi masa tenisi topu kadar büyük olan üzümler, lezzetiyle de damaklarda eşsiz bir tat bırakıyor. Yılın ilk hasadı sonrası Ruby Roman cinsi üzümleri satın alabilmek için uzun süre fiyat artıran katılımcılar, 10 bin 800 dolara kadar çıkarak dünya basınında geniş yer buldu. Büyük çekişmeye sahip olan açık artırmayı kazananın ise kaplıca otellerini işleten ulusal bir şirket olduğu açıklandı. Toplam 27 üzüm tanesine sahip Ruby Roman salkımını 10 bin 800 dolara satın alan şirket, meyvelerin misafirlere dağıtılacağını duyurdu. 

‘Yüksek kaliteli meyveler’ kategorisinde yer alıyor

Ishikawa ve çevre illerde üretilen Ruby Roman cinsi kırmızı üzümler, ilk kez 14 sene önce piyasaya sürüldü. 2008’den bu yana büyük bir müşteri kitlesi yakalayan üzüm, aşırı sulu olması ve şeker içeriği ile ‘yüksek kaliteli meyveler’ arasında yer alıyor. Öte yandan üzüm tanelerinin her birinin çapı ise en az 3.1 santimetre olarak belirlendi. Ruby Roman cinsi üzümler, en az yüzde 18 oranında şeker içeriyor. 

Yorumlar (0)