Japonya'da maymun korkusu: Saldırıya geçtiler!

Japonya'nın Yamaguchi eyaleti, önceki haftalarda başlayan maymun saldırılarıyla şoke oldu. Eyalet genelinde 58 kişinin maymun saldırısı nedeniyle yaralandığını kaydeden yetkililer, "Pencerelerden giriyorlar ve okul duvarlarını aşmaya çalışıyorlar." dedi.

DÜNYA 28.07.2022, 12:49 Hakan Öksüz
Japonya'da maymun korkusu: Saldırıya geçtiler!

Önceki hafta Japonya'nın Yamaguchi eyaletinde meydana gelen maymun saldırısı, ülke gündemine bomba gibi düşmüştü. 8 kişinin maymun saldırıları nedeniyle yaralandığını kaydeden yetkililer, bölgede yaşayan kişilerin dikkatli olması gerektiğini bildirmişti.

Evlerin pencerelerinden giriyorlar

Eyalette yaşanan maymun saldırılarının arttığı kaydedildi. Yetkililerden gelen açıklamaya göre eyalette 8 Temmuz'dan bu yana 58 kişi maymunların saldırısına uğrayarak yaralandı. Japon Makağı türü maymunların evin açık pencerelerinden içeriye girerek insanlara saldırdığı ve bölgedeki okulların duvarlarını aşmaya çalıştığı belirtildi.

Daha çok savunmasız yaşlılara ve çocuklara saldıran maymunlar nedeniyle Yamaguchi eyaleti alarma geçti. Saldırıları püskürtmek için uyuşturucu ilaç kullanan bir avcı ekibinin oluşturulduğu kaydedildi. Bazı bölgelere tuzak olarak yiyecek konulduğunu ancak maymunların yiyeceklerle ilgilenmediği aktarıldı.

"Büyük görünmeye çalışın"

Arkadan sessizce yaklaştıkları kişileri yaralayan maymunların bir hayli zeki olduğunu belirten uzmanlar, maymunla karşılaşan kişilerin göz teması kurmaması gerektiğini bildirdi. Maymunun saldırmasını engellemek için korkutmak gerektiğini söyleyen yetkililer, "Büyük görünmeye çalışın. Yakınınızda bulunan eşyaları kullanın. Bu saldırgan maymunların nereden geldiğini bilmiyoruz." açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)