Japonya'da kuş gribi paniği! Bir eyalete daha sıçradı

Japonya’da etkisi devam eden kuş gribi salgını, Hiroshima eyaletine sıçradı. Kuş gribinin görüldüğü eyalet sayısı 7’ye ulaşırken, 30 bin tavuğun itlaf edileceği duyuruldu.

DÜNYA 07.12.2021, 14:14 08.12.2021, 11:23
Japonya'da kuş gribi paniği! Bir eyalete daha sıçradı

Bu yıl Japonya'da, ilk başta Akita eyaletinde geçtiğimiz Kasım ayında görülen kuş gribi salgını, Hiroshima eyaletine de sıçradı. 

Kuş gribi, bir eyalete daha sıçradı

Hiroshima'daki Fukuyama kentindeki bir tavuk çiftliğinde yüksek derecede bulaşıcı olduğu ifade edilen kuş gribi vakalarının doğrulandığı bildirildi. Dün tesiste, art arda yaşanan tavuk ölümlerinden sonra yapılan testlerle netlik kazanan salgın sebebiyle 30 bin tavuğun itlaf edilmesine başlandığı açıklandı.

Genetik incelemeler sonucunda çiftlikteki salgına yol açan mutasyonun, virüsün yüksek bulaşıcılık ve ölüm oranına sahip olan H5 tipi olduğu aktarıldı. Hiroshima yönetimi, salgın olasılığı doğrulanan tesisin 10 km yarıçapındaki bölgeyi tedbir için kısıtlı hareket alanı ilan ederken, yakındaki 6 üretim tesisi dâhil olmak üzere bütün çiftliklerden yumurta ve tavuk sevkiyatı askıya alındı.

Kuş gribi, etkisini artırıyor

Geçtiğimiz Kasım ayında bu yıl ilk defa Akita eyaletinde tespit edilen kuş gribi salgını, Saitama, Chiba, Kumamoto, Hyogo ve Kagoshima eyaletlerine sıçramış, tedbir amacıyla on binlerce kanatlı hayvan itlaf edilmişti. Geçen sene, itlaf edilen hayvanlarının sayısında 6 milyonun geçilmesiyle birlikte rekor kırılmıştı. Japonya'da, daha önce rekorun virüsün biraz daha az bulaşıcı bir çeşidi sebebiyle 5,78 milyon tavuğun telef olduğu 2005-2006 döneminde ait olduğu bildirilmişti.

Yorumlar (0)