Japonya'da kaybolan tekneden kötü haber!

Japonya'da 23 Nisan'da kayıplara karışan teknedeki yolculardan 3'ünğn daha cansız bedenine ulaşıldı. Böylece teknedeki yolculardan öldüğü belirlenenlerin sayısı 14 oldu.

DÜNYA 28.04.2022, 18:16 29.04.2022, 09:06 Hakan Öksüz
Japonya'da kaybolan tekneden kötü haber!

Japonya'nın Hokkiado bölgesinde aniden kayıplara karışan turistik gezi teknesini arama çalışmaları devam ediyor. Hafta sonu gezi için denize açılan ve daha sonra haber alınamayan "Kazu I" isimli teknedeki yolculara ulaşılmaya çalışıyor.

Şiretoko Yarımadası civarında bulundular

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Japonya Sahil Güvenliği, kaybolan teknenin yolcularından 3 kişinin daha cansız bedeninin bulunduğunu bildirdi. Şiretoko Yarımadası civarında bulunan kayıp yolcularla birlikte teknede bulunan kişilerden hayatını kaybettiği belirlenenlerin sayısı 14 oldu.

Bölgede geniş çaplı arama faaliyetlerinin başlatıldığı kaydedildi. Arama faaliyetlerinde gemiler ve hava unsurlarından yardım alındığı ifade edildi. Tekneyle açıldığı belirlenen ancak henüz cansız bedenlerine rastlanmayan 12 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Ne olmuştu?

Japonya'nın kuzey bölgelerinde yer alan Hokkaido Adası'ndan 23 Nisan sabahı denize açılan gezi teknesi, vahşi gözlem için keşfe çıkmıştı. Gemi, denize açıldığı limanın 27 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Kaşuni Şelaleleri civarında "acil durum" sinyali vermişti. 

Geminin kaptanı Toyoda Nuriyuki, "Tekne 30 derece yana eğildi." bilgilendirmesinde bulunmuştu. Daha sonra gemiyle kurulan bağlantı kopmuştu. Geminin mürettebatının 2 kişi olduğu, yolcu sayısının ise 24 olduğu tespit edildi. Yolculardan 2'sinin çocuk olduğu belirlendi. 

Gelen bilgilere göre gemiyle bağlantının koptuğu anda bütün yolcularda can yeleği vardı. Gemiyle kurulan bağlantının koptuğu bölgedeki dalgaların 3 metre yüksekliğe ulaştığı kaydedilmişti.

Yorumlar (0)