Japonya'da benzin fiyatları rekor kırdı

Japonya'da perakende benzin fiyatları, rekor kırarak son 7 senenin en yüksek seviyesine ulaştı.

DÜNYA 13.10.2021, 16:32 14.10.2021, 09:08
Japonya'da benzin fiyatları rekor kırdı

Son dönemlerde ham petrol fiyatlarında ortaya çıkan küresel artış, Japonya'daki benzin fiyatlarını da fazlasıyla etkiledi. 

Son 7 yılın rekoru

Japonya’da ortalama perakende benzin fiyatları, rekor kırarak son 7 senenin en yüksek seviyesine ulaştı. Japonya Ekonomi Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'ndan gelen açıklamada, pazartesi günü, normal benzindeki ortalama satış fiyatının litre başına 162.10 yene (1.4 dolar) yükselerek 2014’ün Ekim ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştığı bildirildi.

Küresel artış

Son dönemlerde, ham petrol fiyatlarında küresel anlamda bir artış gözlenmiş, yaşanan artışa, dünyanın en önemli petrol üreticisi olarak bilinen ABD'de de doğal afetler sebebiyle üretimin düşmesinin ve Kovid-19 salgınının ardından başlayan ekonomik toparlanma neticesinde ihtiyacın artmasının sebep olduğu değerlendirmeleri yapılmıştı. Gaz arzındaki problemlerin sürmesi halinde üretim için; elektrik şirketlerinin petrole yönelme olasılığının da artış yönelimindeki petrol fiyatlarında yukarı yönlü değişimlere sebep olduğu konuşulmuştu.

Yorumlar (0)