Japonya'da 500 yıllık kale küle döndü!

Japonya’da UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan 500 yıllık Shuri Kalesi, çıkan yangın nedeniyle kül oldu. 

DÜNYA 31.10.2019, 10:47 31.10.2019, 13:05
Japonya'da 500 yıllık kale küle döndü!

Japonya’nın Okinawa Ada’sında UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Shuri Kalesi, çarşamba gecesi yerel saatle 02.30 sularında alevlere teslim oldu. 

Bölgedeki Naha İtfaiye Departmanı, saat 02.40’ta ulaştığı ifade edillen acil yangın çağrısı ile yangına müdahalede bulundu. 

Saatler boyunca devam eden çaba ile kontrol altına alınan yangında hayatını kaybeden ya da yaralananın olmadığı kaydedilirken, kalenin ana bölümü ve bir ek binanın tamamen küle döndüğü bildirildi. Kalenin ana bölümünde başladığı tahmin edilen yangının kesin sebebi ise henüz bilinmiyor.

Yaklaşık 500 yıl önce inşa edilmişti

Japonya’nın Okinawa Ada’sında bulunan Naha kentindeki kale, yaklaşık 500 yıl önce Ryukyu Hanedanlığı’nın sarayı olarak inşa edilmişti. 

1945 yılında İkinci Dünya Savaşı’nın Pasifik Cephesi’nde yapılan savaşta neredeyse tamamen yıkılan kale, 1992 yılında eski fotoğraflara ve tarihî kayıtlara dayanılarak bir kez daha inşa edilmişti.

2000 yılında ise UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne alınmıştı. Kale, önceden Okinawa’da düzenlenen G8 Liderler Zirvesi sırasında liderler onuruna verilen bir davete de ev sahipliği yapmıştı.

Olimpiyat meşalesinin taşınacağı rotayı etkileyebilir

2020 Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları yaklaşırken, Shuri Kalesi’ne büyük hasar veren yangının olimpiyat meşalesinin taşınacağı rotayı etkileyebileceği bildirildi. 

Olimpiyat meşalesinin Okinawa’daki rotasının, gelecek sene 2 Mayıs günü eyaletin başkenti olan Naha’daki Shuri Kalesi Parkı’ndan başlaması öngörülüyordu. 

Yorumlar (0)