Japonya Başbakanı Suga, 'Yalnızlık Bakanı' görevlendirdi

Koronavirüs salgını sebebi ile meydana gelen sosyal izolasyonun psikolojik etkilerinin devam ettiği Japonya’da Başbakan Yoshihide Suga, sosyal izolasyon ve yalnızlıkla mücadeleden sorumlu olarak özel bir bakan atadı.

DÜNYA 25.02.2021, 19:22 26.02.2021, 18:38
Japonya Başbakanı Suga, 'Yalnızlık Bakanı' görevlendirdi

Son 10 senedir düşüş gösteren intihar oranlarının 2020 yılı itibarıyla ilk kez tekrar yükselişe geçtiği ülkede hükümet, bahse konu tablonun sebebi olduğu düşünülen 'yalnızlık' problemine el attı. Koronavirüs salgını sebebi ile etkisi daha derinden hissedilen sosyal izolasyon sürecinin akabinde Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, bölgesel kalkınma bakanı olarak görev alan Tetsushi Sakamoto'yu 'sosyal izolasyon ve yalnızlıkla mücadeleden sorumlu bakan' olarak atadı. Sakamoto, yeni görevine ilişkin olarak gerçekleştirdiği açıklamada, "Başbakan Suga, hususu ele almam ve ilgili bakanlıklarla koordineli bir şekilde, kapsamlı bir strateji ortaya koymam maksadıyla talimat verdi. İzolasyonu ve sosyal yalnızlığı önlemek, insanlar arasındaki sosyal iletişimi korumak maksadıyla çalışmayı umuyorum." dedi.

Salgının psikolojik etkisi

Koronavirüs salgını sebebi ile 10 eyaletinde OHAL uygulanan ülkede günlük yaşamın kısmi olarak kısıtlanması, yalnızlık hissinin yükselmesine sebep olmuş, salgının maddi etkilerinin de toplum psikolojisini negatif yönde etkilediği gündeme gelmişti. Japonya'da önüne geçilemeyen problemlerin başında gelen intihar olaylarında tekrar artış gözlendiği kamuoyuna duyurulmuştu.

Yorumlar (0)