Japonya 73 ülkeye yasak koydu

Japonya; ABD, Çin, Güney Kore ve Avrupa'dan gelenlere giriş yasağı koydu.

DÜNYA 31.03.2020, 07:55
Japonya 73 ülkeye yasak koydu

Japonya'da, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) küresel salgınına karşı Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Güney Kore ve Avrupa'nın çoğu ülkesinden yolculara giriş yasağı uygulanacağı belirtildi.

Japonya ulusal medyasında çıkan haberlere göre, Japonya Dışişleri Bakanı Motegi Toşimitsu basın toplantısı düzenleyerek, Japonya'ya giriş yasağı uygulanacak ülkeler listesinin genişletildiğini duyurdu.

Japonya Dışişleri Bakanı Motegi Toşimitsu, Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Güney Kore ve neredeyse tüm Avrupa ülkelerinde son 14 gün seyahat öyküsü bulunan yolcuların Japonya'ya girişinin yasaklandığını ilan etti.

Bu kapsamda Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avrupa'dan İngiltere, Yunanistan ve Pasifik'ten Güney Kore ve Çin'in ilave edildiği liste, toplamda 73 ülkeye çıktı.

Diğer taraftan yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri çerçevesinde seyahat edilmemesi çağrısında bulunulan ülke listesinin de genişletildiği açıklandı.

Bu doğrultuda Japonya vatandaşlarına Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Güney Kore dahil olmak üzere yaklaşık 50 ülkeye seyahat etmekten kaçınmaları uyarısında bulunuldu.

Yorumlar (0)