Japonya 7 eyaletinde OHAL ilan etti!

Başbakan Abe, Tokyo, Osaka, Çiba, Kanagawa, Hyogo, Saitama ve Fukuoka'da 6 Mayıs'a kadar sürecek OHAL şartlarının uygulanması için yetki verildiğini açıkladı.

DÜNYA 07.04.2020, 15:56 07.04.2020, 16:11
Japonya 7 eyaletinde OHAL ilan etti!

Japonya Başbakan Şinzo Abe, parlamentoda yaptığı açıklamada olağanüstü hal gerekliliğine yönelik uzman raporunun hazırlanması için kurulan danışman komitesinin tavsiye kararını açıkladığını belirtti.

OHAL'in insanların hayat standartlarını değiştirmeyeceğini ifade eden Abe, "Salgın yayılımının ülke çapında hızlandığı, insan hayatı ve ekonomiye büyük bir tehdit oluşturduğu bir noktaya ulaştığı için olağanüstü hal ilan etmeye karar verdim." şeklinde konuştu.

Abe'nin düzenleyeceği basın toplantısında halka OHAL şartlarını açıklaması bekleniyor.

Yenitip koronavirüs önlemlerinden sorumlu kabine üyesi Nişimura Yasutoşi de, Japonya'daki vaka sayısının 7 gün içerisinde ikiye katlanacağını tahmin ettiklerini ve bu nedenle OHAL'in hükümetin gündemine geldiğini söyledi.

Yayılma hızı sonrası politikalar değişti

Nişimura, Covid-19'un yayılma hızı ve ülkeye etkilerine dair Abe hükümetinin şu ana dek sürdürdüğü salgın tedbirleri politikasının değiştiğini vurgulayarak, "Kümülatif vaka sayısının ikiye katlanabilme süresi bir haftadan az. Lokal tıbbi sistemler de yetersiz. Bu sebeplerle OHAL ilanı için hazırlıkların yapılmasına yönelik tavsiyeler aldık." ifadelerini kullandı.

OHAL ilanı sonrası halktan gıda, ilaç ve para temini haricinde sokağa çıkmamaları istenebilecek.

Sokağa çıkacaklara bir ceza verilmemesine rağmen, valiliklerce okullar ve eğlence yerleri kapatılabilecek.

Tokyo Valisi Koike Yuriko, virüs salgınına karşı alınan önlemler çerçevesinde Tokyo halkına iş birliği içinde olmalarını önerdi.

Osaka Valisi Yoşimura Hirofumi de kentte yeterli miktarda gıdanın bulunduğunu belirterek, paniğe gerek olmadığını belirtti.

Yorumlar (0)