Japonya, 27 bin asker görevlendirildi

19 kişinin öldüğü, 100 kişinin yaralandığı, 16 kişinin kayıp olduğu Japonya'daki Hagibis Tayfunu için on binlerce asker görevlendirildi.

DÜNYA 13.10.2019, 11:54
Japonya, 27 bin asker görevlendirildi

Japonya, ülkede 19 kişinin ölümüne yol açan, 100 kişinin yaralandığı ve 16 kişinin kayıp olduğu Hagibis Tayfunu nedeniyle arama kurtarma çalışmaları için on binlerce askeri görevlendirdi. 

BBC'de yer alan habere göre, Japon hükümeti, dün 6 bölgeyi vuran ve bugün itibarıyla etkisini azaltıp Japon takımadalarından uzaklaşması beklenen Hagibis Tayfunu nedeniyle 27 bin askerin ve diğer ekiplerin, kurtarma operasyonlarında görevlendirildiğini duyurdu.

Japon basını, tayfunun etkili olduğu bölgelerde toplam can kaybının 19 olduğunu, yaklaşık 100 kişinin yaralandığını ve kayıp 16 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü ilan etmişti. 

Hızı saatte 180 km

Dün başlayan ve hızı saatte 180 kilometreye ulaşan tayfun nedeniyle ülke genelinde bazı bölgelerde toprak kaymaları yaşanmış, aşırı yağışlar sebebiyle Japonya'nın Honshu Adası'nda dün 6 milyondan fazla kişinin tahliyesi tavsiye edilmişti.

Japonya'nın başkenti Tokyo ve çevresindeki tren seferleri ve uçuşların büyük çoğunluğu iptal edilmişti.

Formula 1'e erteleme

11 Ekim'de Suzuka şehrinde yapılması planlanan Formula 1 Japonya Grand Prix'i de tayfun nedeniyle ertelenmişti. 

Son 60 yılın en şiddetlisi

Meteoroloji birimi, Hagibis'in son 60 yılın en şiddetli tayfunu olabileceği, tahmini yağış miktarının, Eylül 1958 tarihinde Japonya genelinde yaklaşık bin 200 kişinin yaşamını yitirdiği ya da kaybolduğu tayfununun getirdiği yağış miktarıyla aynı olacağının tahmin edildiği uyarısı yapmıştı.

Yorumlar (0)