Japon turistin Hawaii'de Covid-19 hastası olduğu ortaya çıktı!

Hawaii'yi ziyaret eden Japon bir adamın, takım adalardan Oahu'da koronavirüs yüzünden hastalandıktan sonra Japonya'ya döndüğü açıklandı. Yetkililer, turistin görüştüğü kişilerin peşine düştü.

DÜNYA 15.02.2020, 10:32
Japon turistin Hawaii'de Covid-19 hastası olduğu ortaya çıktı!

Hawaii Valisi David Ige ve eyalet sağlık yetkilileri, Cuma günü düzenledikleri basın toplantısında Japon bir turistin takım adalardan oluşan eyaletten ülkesi Japonya'ya döndükten sonra koronavirüs testinin pozitif çıktığını öğrendiklerini açıkladı. Vali Ige, Japon turistin eyalete bağlı Oahu Adası'nda hastalığın belirtilerini göstermeye başladığını belirtti.

Hastalığa Hawaii'ye gelmeden önce yakalanmış

Basın toplantısında Japon turistin Hawaii'ye gelmeden önce Japonya'da veya yolculuğu sırasında hastalanmış olabileceği vurgulandı. Eyalet sağlık yetkilileri, yürüttükleri tahmini hastalığın 14 günlük kuluçka sürecine ve Japon adamın eyalette bir tam hafta geçirmeden hastalık semptomları göstermeye başladığına dayandırdıklarını söyledi.

Japonya'ya dönünce durumu ağırlaştı

Japon turist ve eşinin 28 Ocak'tan 3 Şubat'a kadar Maui Adası'nda kaldıktan sonra 3-7 Şubat arasında Oahu'da bulundukları, 7 Şubat'ta Japonya'nın Aichi bölgesindeki evlerine geri döndükleri açıklandı. Turistin Oahu'ya gelene kadar resmi adı Covid-19 olarak açıklanan hastalığa dair semptomlar sergilemediği, hastalığın ise ilk olarak ateş olmayan soğuk algınlığı belirtileri yarattığı belirtildi. Eyalet sağlık yetkililerinin başında bulunan Dr. Bruce Anderson, turistin Japonya'ya döndükten sonra daha ciddi semptomlar sergilemesi üzerine hastaneye gittiğini ve burada yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığını söyledi.

Hawaiili yetkililer, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) kendilerini Cuma günü uyardığını ve eyaletteki tüm yetkililerin koronavirüs ve benzeri hastalıklara karşı dikkatli olduğunu söyledi. Vali Ige, koronavirüs endişesinin çok ciddiye alındığının ve böylesi bir durum için oldukça hazırlıklı olduklarının altını çizdi.

Geçici temasta bulunanlar endişelenmemeli

Eyaletin baş epidemiyolojisti Dr. Sarah Park, ellerindeki en büyük sorunun turistin eyalette "uzun süreli ve yüzyüze" görüştüğü herkesi bulmak olduğunu söyledi. Park, hastanın Maui'deyken semptom sergilemediğini ve hastalığı bu yüzden bulaştırdığını düşünmediklerini ve hastayla aynı koridorda bulunmak gibi temasta bulunan kişilerde hastalık görülme ihtimalinin düşük olduğunu belirtti. Park, hasta ateşliyken Covid-19'un daha hızlı yayıldığını düşündüklerini, turistin eyaletteyken yüksek ateş sergilememesinin iyi olduğunu söyledi.

ABD'de kaç Covid-19 vakası var?

Koronavirüs salgınının başladığı Çin'e en yakın Amerikan eyaleti olan Hawaii'de şu ana kadar bilinen bir vaka yok. ABD'de toplamda 15 Covid-19 vakası olduğu, bu vakaların 8'inin Kaliforniya eyaletinde görüldüğü ve hastaların hiçbirinin hayatını kaybetmediği biliniyor.

Yorumlar (0)