Japon doktor yine konuştu

Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün etkisi altına aldığı Diamond Princess yolcu gemisinin karantinasını eleştiren videolarla bir medya fırtınası yaratan Japon doktor, şimdi de Tokyo 2020 Olimpiyatları ile ilgili konuştu.

DÜNYA 19.03.2020, 10:03 19.03.2020, 10:11
Japon doktor yine konuştu

Kobe Üniversitesi'nde bulaşıcı hastalık profesörü olan Kentaro Iwata, Japonya'daki salgının oyunların planlanan başlangıcının yapılacağı Temmuz ayında yatışacağının belli olmadığını söyledi. Iwata, ayrıca, yabancı ziyaretçilerin, Covid-19 olarak bilinen hastalığın yayılmasını daha da kötüleştirebileceğini kaydetti.

Japon hükümet yetkilileri, Olimpiyatların planlandığı gibi devam edeceğini ve kapalı kapılar ardında tutulmayacağını söylemişti.

Iwata, "Olimpiyatlar sadece bir toplanma değil aynı zamanda dünyanın her yerinden kitlesel bir toplanma, Covid-19 ise küresel bir salgın" diyerek bu ikisinin birlikte yürümeyeceğini kaydetti.

Iwata, Şubat ayında karantinaya alınan Diamond Princess yolcu gemisine binerek gemideki durumu anlatmış, karantinayı bulaşıcı hastalık uzmanlarının değil bürokratların yönettiğini belirterek koruyucu donanım ve ekipman kullanımı ile ilgili temel protokollerin takip edilmediğini söylemişti.

Japonya, Diamond Princess'den yaklaşık 700 vaka da dahil olmak üzere 1.600'den fazla yeni tip koronavirüs vakası kaydetti. Gemideki 7 kişi de dahil olmak üzere 39 kişi öldü.

Yorumlar (0)