Jamaika, köle ticareti sebebiyle Kraliçe II. Elizabeth’ten tazminat isteyecek 

Jamaika hükümeti, İngiltere’nin köle ticaretindeki rolü ve köleliğin zarar verici etkilerinin hala devam etmesi sebebiyle İngiltere ve Kraliçe II. Elizabeth’ten tazminat talep edeceklerini açıkladı.  

DÜNYA 07.07.2021, 14:45 08.07.2021, 11:42
Jamaika, köle ticareti sebebiyle Kraliçe II. Elizabeth’ten tazminat isteyecek 

İngiliz Milletler Topluluğu üyesi olan Jamaika, İngiltere’nin transatlantik köle ticaretindeki rolü sebebiyle köle olarak görülenler ve aileleri için Kraliçe II. Elizabeth ve İngiltere’den tazminat talep edeceklerini duyurdu. 



Köleliğin etkileri hala devam ediyor 

Jamaika hükümeti, köleliğin zarar verici etkilerinin hala devam ettiğini ve bu sebeple tazminat talep edileceğini belirtti. Jamaika kültür, Eğlence, Toplumsal Cinsiyet ve Spor Bakanı Olivia Grange, konuyla ilgili şunları dile getirdi: “Transatlantik köle ticaretinin kurbanları ve onların aileleri için telafi edici nitelikte ve adalet anlayışı çerçevesinde daha fazla adım atmaktan memnuniyet duyuyoruz.” 



Öneri, muhalefet partileri tarafından destekleniyor 

Belirtilen tazminat istemi dilekçesi, Jamaika’daki bir numaralı muhalefet partisi Halkın Ulusal Partisi (PNP) tarafından da destekleniyor. PNP Lideri Mark Golding ise partisinin tazminat çağrısını uzun süredir desteklediğini belirtti. 

Yorumlar (0)