İzlanda’daki yanardağı görüntülemek için havalanan drone, lava yenildi 

Fenomen Joey Helms’in yanardağı görüntüleme isteği, olumsuz sonuçlandı. Yanardağı görüntülemek için havalandırdığı İHA, lavlara yenik düştü. 

DÜNYA 01.06.2021, 17:23 01.06.2021, 17:32
İzlanda’daki yanardağı görüntülemek için havalanan drone, lava yenildi 

YouTuber Joey Helms, İzlanda’da patlayan Fagradals Yanardağı’nı görüntülemek için bölgeye yaklaştı. İnsansız hava aracını havalandıran Helms, yanardağın ve lavların tarif edilemez görüntülerini çekmek istedi. Kratere yaklaştırdığı drone aracı için mesafeyi ayarlayamadan Helms, aracını lava düşürdü.

Sıcaklık etkiledi

Helms, aracının düşmesi konusunda hem kendi kontrol yanlışlığının hem de aşırı sıcağın etkisi olduğunu belirtti. 

Yanardağa “dokunacak” kadar yaklaşarak ilk hedefini gerçekleştiren Helms, aracının lavların içine düştüğü ana kadar olan görüntüleri kaydetmişti ve bunları sonradan sosyal medya hesaplarından paylaştı. Aracının lavların içinde kaybolduğunu fakat bunun, çektiği “eşsiz” görüntülere değdiğini belirten Helms, büyük bir deneyim yaşadığını ifade etti.



Mart ayında başladı

İzlanda’da aktif duruma geçen Fagradals Yanardağı, Reykjanes Yarımadası’nda yer alıyor. Mart ayında lav püskürtmeye başlayan dağ, pek çok sosyal medya fenomeni ve gezgini ağırladı. Yaklaşık 3 aydır püskürtme yağan dağın çevresi, doğa olayını en “muhteşem” şekilde görüntülemek isteyen kişilerle doldu. Bölgede fotoğraflar ve videolar çekilirken pek çok drone ve İHA, lavları “en yakından” çekmek için havalandı. 

Yorumlar (0)