Ivana Trump hayatını kaybetti

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın ilk karısı olan Ivana Trump’ın 73 yaşında yaşamını yitirdiği bildirildi.

DÜNYA 15.07.2022, 00:10 16.07.2022, 10:08
Ivana Trump hayatını kaybetti

ABD’nin eski Başkanı Trump’ın ilk karısı, Eric, Donald Jr. ve Ivanka Trump’ın anneleri Ivana Trump’ın 73 yaşında hayata gözlerini yumduğu bildirildi. 

Donald Trump: Huzur içinde uyu...

Trump, sosyal medya mecrası Truth Social üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, "Ivana Trump, New York kentindeki evinde can verdi. Sevenlerine bunu duyurmaktan ötürü çok üzgünüm. O ilham verici ve muhteşem bir yaşam süren harika ve güzel bir kadındı. Neşesi ve gururu üç çocuğu Eric, Ivanka ve Donald Jr. idi. Her birimiz onunla gurur duydukça o da evlatlarıyla gurur duyuyordu. Huzur içinde uyu Ivana..." dedi.

Eric Trump ise annesi için 'birinci sınıf bir sporcu, iş dünyasında önemli bir güç, muhteşem bir güzellik ve şefkatli bir arkadaş ve anne' ifadelerini kullandı.

15 sene evli kalmışlardı

Çekya dünyaya gelen Ivana Trump, 1977 yılında Donald Trump ile dünyaevine girmiş, 15 sene sonra ayrılmıştı. Donald Trump, Ivana Trump’ın ikinci kocasıydı. Trump çifti, 1980'li ve 90'lı yıllarda New York'ta önemli şahsiyetler arasında yer alırken, ayrılıkları kamuoyu tarafından yoğun ilgiyle karşılanmıştı. 2016 yılında Donald Trump'ın başkanlık adaylığına destek veren Ivana Trump, 2017 yılında anneliğe ilişkin 'Raising Trump' isimli bir kitap yazmıştı.

Yorumlar (0)