İti Kovan'ın it ile buluşma anı!

Azerbaycan'ın kamikaze İHA'sı 'İti Kovan', kamufle hâldeki Ermenistan ordusunun zırhlısını böyle vurdu.

DÜNYA 27.10.2020, 14:49 27.10.2020, 17:44
İti Kovan'ın it ile buluşma anı!

İşgal altındaki Dağlık Karabağ'da kamufle edilmiş Ermenistan ordusuna ait zırhlıların koordinatlarını saptayan Azerbaycan'ın kamikaze İHA'sı "İti Kovan"ın, hedefe ulaştığı ana dair yakından çekilmiş fotoğraflar gün yüzüne çıktı. İti Kovan'ın Ermenistan zırhlısı ile buluşma anına dair o fotoğraf, kardeş Azerbaycan'ın kamikaze İHA'larındaki başarısını gözler önüne serdi.

Terör devleti Ermenistan'ın katil ordusunu, işgal altındaki öz topraklarından temizlemek için 27 Eylül'deki Ermenistan saldırısından sonra harekete geçen kahraman Azerbaycan ordusu, gücünü er meydanında ortaya koyuyor. İlham Aliyev'in sürekli mindere çekmek istediği Ermenistan ise, Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine saldırarak cenk meydanındaki perişan durumunu örtmek istiyor.

Geniş envanteri ve güçlü ordusuyla işgalci ve terörist Ermenistan devletinden bariz bir şekilde önde olan Azerbaycan'ın "İti Kovan" adını verdiği kamikaze insansız hava araçları da hedeflerini tam isabet vurarak yerle bir ediyor.

Dağlık Karabağ'da askerî zırhlılarını Türk SİHA'larından korumak için kamufle eden Ermenistan askerleri, hem Türk SİHA'larından hem de Azerbaycan'ın kamikaze İHA'lardan kurtulamıyor.

İşte bu fotoğraf da kamufle edilmiş Ermenistan Zırhlısına, imhadan saliseler önce kamikaze İHA'sı İti Kovan'ın yaklaştığı anı gösteriyor.

İti Kovan tam isabet!

İHA'lar tarafından tespit edilen kamuflajlı Ermenistan zırhlısının imha edilme anına dair fotoğraf, 'İti Kovan'ın kabiliyetini de gözler önüne seriyor.

"İti Kovan" ismi nereden geliyor?

Azerbaycan'da seri üretimine yeni başlanan kamikaze tipi İHA'ların (insansız hava aracı) ismi, Azerbaycan lideri İlham Aliyev'in ulusa sesleniş konuşmasında Ermenistan ordusu için kullandığı "Onları iti kovar gibi kovuyoruz" sözlerinden yola çıkılarak verilmişti.

Yorumlar (1)
Türkoğlu 3 yıl önce
[Güney Azerbaycan Türkleri], [Kuzey Azerbaycan Türkleri] ve [Türkiye Türkleri], Ulu Tanrı'nın yardımıyla hepsini iti kovar gibi kovacaklar.