İtalyan gazetesi: Libya'nın patronu artık Erdoğan

Dün Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Libya Hükümeti Başbakanı Sarrac'ın yaptıkları görüşmeyi İtalyan gazetesi La Repubblica manşetine  "Erdoğan'ın zaferi" başlığı ile yer verdi.

DÜNYA 05.06.2020, 22:12 05.06.2020, 22:21 Hanife
İtalyan gazetesi: Libya'nın patronu artık Erdoğan

Dün Ankara’da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayez El Sarrac’ın görüşmesi İtalyan gazetesi La Repubblica manşetlerinde  "Libya’nın patronu Erdoğan, kazanan Erdoğan oldu" başlığıyla yer aldı.

La Repubblica: Libya’da Erdoğan kuralları hüküm sürüyor

Türkiye destekli UMH(Ulusal Mutabakat Hükümeti) güçlerinin, Trablus ve civarını halef milislerinden tamamen temizlediklerini duyurdukları gün, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fayez El Sarrac'ın görüşme gerçekleştirmişti. İtalyan gazetesi ise bu durumu, "Sarrac Trablus'ta Hafter'i yendi ve artık Sultan'ın (Erdoğan) kuralları hüküm sürüyor" başlığı atarak gündemine taşıdı.

italyan gazetisi:erdoğan zaferi

İtalyan gazetesi: Ankara, savaşın kaderini değiştirdi

İtalyan gazete, Sarrac’ın dün Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaretin bir tesadüf olmadığını vurgulayarak, Ankara’nın savaşın seyrini değiştirdiğini yazdı. 
Ayrıca gazete Libya savaşının bitmediğini ancak kesin olan tek şeyin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “galibiyeti" olduğunu yazdı.

italyan gazetisi:erdoğan zaferi

İtalyan gazete: 14 Aylık kuşatmanın tek galibi Recep Tayyip Erdoğan"

La Repubblica gazetesi, 14 aylık kuşatma sürecinde kesin olan ve tek mutlak galibinin Fayez El Sarrac hükümetinin değil galibin Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğunu yazdı.

Gazete Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında 2019’dan beri çarpıcı bir siyasi ve askeri ivmeyle Trablus hükümetini savunmaya koştuğunu, savunma ve enerji kaynaklarının paylaşım anlaşması imzaladığını, Trablus'a zırhlı araçlar, insansız uçaklar ve binlerce Suriyeli milis gönderen Türk Cumhurbaşkanı olarak tanımladı.

italyan gazetisi:erdoğan zaferi

Libya’nın yeniden inşasında Türk şirketler görevlendirilecek

Sarrac'ın dün Ankara'da Türk firmalarını davet etmesini vurgulayan İtalyan gazete, Türkiye'nin Libya'nın yeniden inşası için şirketlerini konuşlandıracağını yazdı.

Ankara’da Erdoğan ile görüşme yapan Sarrac açıklamasında,  Türkiye’nin ekonomik, siyasi ve bölgesel ağırlığıyla birlikte Libya'nın yeniden imarı sürecinde de Türkiye'yi ve Türk şirketlerini tekrar Libya'da görmek istediğini söylemişti

İtalyan gazete yazısını Erdoğan ile Sarrac'ın, Türkiye'nin daha fazlasını yapmaya hazır olduğunu söylediğini belirterek, bu açıklamanın Türkiye'nin daha fazlasını istediği anlamına geldiğini vurgulayarak bitirdi.

italyan gazetisi:erdoğan zaferi

Yorumlar (0)