İtalya’dan Yunanistan’a destek!

Doğu Akdeniz'deki gerilimden endişe duyduğunu dile getiren İtalya Başbakanı Conte, Yunanistan ve Rum kesimi ile güçlü dayanışma içinde olduklarını belirtti.

DÜNYA 11.09.2020, 22:32 Hanife
İtalya’dan Yunanistan’a destek!

Fransa'nın ev sahipliğini yaptığı ve Korsika adasında gerçekleştirilen MED-7 adıyla anılan Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi’ne katılan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ve Malta Başbakanı Robert Abela gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Conte: Gerilim herkesin zararına

Son zamanlarda Doğu Akdeniz’deki artış gösteren gerilime değinen İtalya Başbakanı Conte, Türkiye-Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz'deki geriliminin herkesin zararına olduğunu ve bu durumun düzelmesi için mümkün olan her şeyi yapmanın görevleri olduğunu belirterek erdemli bir görüşme sarmalı başlatmak istediklerini dile getirdi.

Conte: Yunan ve Rum dostlarımızın yanındayız

Conte,Türkiye'nin tek taraflı eylemler yürüttüğünü iddia ederek, “Türk tarafına karşı Yunanistan ve Kıbrıs’tan (Rum Kesimi) dostlarımıza güçlü dayanışmamızı belirtmek istiyorum.” dedi. Conte, İtalya olarak bunu hep yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini belirterek, AB Dönem Başkanı Almanya’nın ve AB liderlerinin süregelen anlaşmazlıkları kökünden ele alıp diyaloğu yeniden başlatacak daha yapıcı yaklaşımlar için desteklemenin önemini dile getirdi.

Yorumlar (0)