İtalya'da "mafya" halka yardım etti!

Yenitip koronavirüsün yoğun olarak yaşandığı yerlerden olan İtalya'da, ihtiyaç sahibi ailelere İtalyan mafyasından yardım geldi.

DÜNYA 11.04.2020, 09:16 11.04.2020, 12:41
İtalya'da "mafya" halka yardım etti!

İtalya'da Covid-19 kaynaklı ölümler devam ederken, ortaya çıkan ekonomik sıkıntı sebebiyle yardıma muhtaç aileler için mafya devreye girdi. İtalyan mafyası üyeleri parası biten kişileri tek tek tespit ederek, gıda ve para yardımında bulundu.

Yenitip koronavirüs, İtalya´da artarak devam ederken, ülkenin ekonomisinin krize girmesi mafyayı harekete geçirdi. İtalya'da bulunan mafyalar, ülkenin Campania, Calabria, Sicilya ve Pugliya gibi bölgelerinde maddi olarak iyi durumda olmayan insanlara yiyecek ve para yardımı yapmaya başladı. Bu durumun ardından İtalyan siyasiler hükümeti uyararak " Daha iyi bir tedbir alınmazsa mafya yönetimi ele geçirecek" ifadelerini kullandılar.

Mafyalar yatıkları hizmetle halkı kontrol edebilir

Calabria bölgesindeki Catanzaro Savcılığı´ndan Nicola Gratteri, "Bir aydan fazla süredir kafeler, dükkanlar, restoranlar kapalı durumda. Milyonlarca insan bir aydan fazla süredir gelir elde etmiyor ve ne zaman tekrar çalışmaya başlayabilirler bilmiyorlar. Eğer hükümet devreye  girmezse, mafyalar insanlara sağladıkları hizmet ile halkın kontrolünü ele geçirebilecek" şeklinde konuştu.

İtalya'da Covid-19 kaynaklı nedenlerden 18 bin 279 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı da 143 bin 626'ya yükseldi.

Yorumlar (0)