İtalya: Virüs henüz zirve yapmadı

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle riskli haftalara girildiğini ancak krizin henüz zirve yapmadığını söyledi.

DÜNYA 16.03.2020, 15:20
İtalya: Virüs henüz zirve yapmadı

İtalya'da Covid-19'a enfekte olanların sayısı 24 bin 747'yi, ölü sayısı ise bin 809'u bulmuşken Başbakan Giuseppe Conte, evden çıkılmaması çağrısında bulunarak, "Riskli temaslardan kaçınarak evde kalmaya devam etmeliyiz. Bu şekilde virüse karşı daha etkili mücadele edeceğiz. Bilim insanları virüsün henüz yayılma konusunda zirve yapmadığını söylüyor. Bu haftalar, en riskli haftalar ve maksimum dikkat gerektiriyor. Bu, son yılların en önemli mücadelesi. Bu mücadeleyi kazanmak için 60 milyon İtalyanın katkısına ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Conte, yaklaşık 1 haftadır ülke genelinde uygulanan karantina tedbirlerinin sonucunu gelecek dönemde göreceklerini söyleyerek, "Bilim teknik kurulunun yönlendirmeleri doğrultusunda aldığımız kararların sonuç verip vermediğini teyit için birkaç hafta daha beklememiz gerekiyor." açıklamasını yaptı.

Öte yandan, hâlihazırda uygulanmaya devam eden kısıtlamalar dışında yeni kısıtlamalara ihtiyaç duyulmadığını kaydeden Conte, mevcut kurallara uyulmasının hayati olduğunu, belediyeler tarafından uygulanan park ve bahçeleri kapatma kararlarının doğru olduğunu belirtti. 

Yorumlar (0)