İtalya: Vakalarda 10 gün içinde düşüş göreceğiz

İtalya Sağlık Bakan Yardımcısı Pierpaolo Sileri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarında 7-10 gün içinde ciddi düşüşler gözlemeyi beklediklerini kaydetti.

DÜNYA 29.03.2020, 15:55
İtalya: Vakalarda 10 gün içinde düşüş göreceğiz

Yaklaşık 10 bin can kaybıyla dünya genelinde yeni tip koronavirüsten (Covid-19) yaşamını yitirenlerin 3'te 1'inin bulunduğu İtalya’da Sağlık Bakan Yardımcısı Sileri, BBC’de katıldığı programda ülkesindeki duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Yardımcısı Sileri, son iki gündür sayıların yüksek çıktığına işaret ederek, "Bu salgında şu anda zirveyi yaşıyoruz. Bir hafta 10 gün içinde (Covid-19) testi pozitif çıkanların sayısında önemli düşüş göreceğiz." sözlerini sarf etti.

Şu anda ölü sayısının fazla olduğunu, bunun da geçen haftalardaki vaka sayısının yüksekliğinden kaynaklandığını belirten Sileri, "Vaka sayısı düşerse tabii ki ölü sayısı da azalacaktır." şeklinde konuştu.

"Karantina uzayacak"

Bölgesel İşler Bakanı Francesco Boccia da katıldığı bir televizyon programında, "Geçerlilik süresi 3 Nisan olarak belirlenen önlemler, kaçınılmaz olarak uzatılacaktır. Bunun süresinin ne kadar olacağına her zaman olduğu gibi Bakanlar Kurulu karar verecek. Şu anda yeniden açılışı konuşmak uygunsuz ve sorumsuzca. Hepimiz normale dönmek istiyoruz." diye konuştu.

Ülkede dün itibariyle hayatını kaybedenlerin sayısı 10 bin 23 olurken, Covid-19 enfekte olduğu teyit edilen vaka sayısı ise 92 bin 472'ye çıkmıştı.

Yorumlar (0)