İtalya teyakkuzda!

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, bugün yaptığı açıklamada, İtalya hükümetinin  şimdiye kadar onaylanan önlemlerin yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının zarar verdiği işletmeleri ve haneleri desteklemek için yeterli olmadığı ve gerekli gördüğü anda tekrar müdahale etmeye hazır olduğunu söyledi.

DÜNYA 16.03.2020, 11:03
İtalya teyakkuzda!

İtalya, hastalığın geçen yılın sonlarında ortaya çıktığı Çin'den sonra dünyanın en kötü etkilenen ikinci ülkesi. Çin'deki durum giderek normale dönerken, şimdiye dek İtalya'da, 24 bin 747 vaka ve bin 809 ölümle birlikte Covid-19 herhangi bir yavaşlama belirtisi göstermedi.

Onaylanan önlemlerin yeterli olmayacağını, hasarın ciddi ve yaygın olacağını ve gerçek bir "imar planı"nın gerekli olacağını söyleyen Giuseppe Conte, "Koronavirüsten sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, oturup ticaret ve serbest piyasa kurallarını yeniden yazmak zorunda kalacağız" şeklinde konuştu.

Conte, “Ekonomimizin acil durum maliyetleriyle yüzleşmesini sağlayacak kurallarla yanıt veriyoruz. Gerekirse, ülkenin rölansmanı için tekrar müdahale etmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Hükümet, bugün yapılacak ve işletmeler ile ailelere destek için yeni önlemlerin onaylanması beklenen kabine toplantısında yaklaşık 25 milyar euro toplam belirtti.

Yorumlar (0)