İtalya Rusya arasında ‘casus’ krizi

Koronavirüs salgınının ilk aylarında Avrupa’dan aradığı yardımı bulamayan İtalya’ya Rusya’dan yardım gelmişti. İki ülke arasındaki olumlu hava yerini casusluk krizi ile sert tavırlara bıraktı. İtalyan yetkililer, olaya karışan 2 Rus diplomatın sınır dışı edileceğini duyurdu.

DÜNYA 31.03.2021, 13:25 01.04.2021, 09:50
İtalya Rusya arasında ‘casus’ krizi

İtalya, koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa ve dünya vaka ve ölüm oranlarında çok kötü bir durumdaydı. O dönem Avrupa’dan aradığı desteği bulamayan İtalya’ya Rusya yardım etmişti. Ancak iki ülke arasındaki olumlu hava yerini ‘casusluk’ krizi nedeniyle sert bir tutuma bıraktı.

İtalyan donanmasındaki bir subay, para karşılığı askeri belgeleri Rusya’ya sattığı iddiasıyla gözaltına alındı. Bu olay üzerine ise Rusya’nın Roma Büyükelçisi Razov, İtalyan Dışişleri’ne çağrıldı.

İtalya kararını verdi!

Roma Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması sonucu, İtalyan bir subay ile Rus Büyükelçiliği’nde görevli bir askerin görüşmesi sırasında kıskıvrak yakalandığı duyuruldu.

Her iki şahsa yönelik devlet güvenliği ile ilgili suçlamalar yöneltilirken, İtalyan askerinin gözaltına alındığı ve Rus diplomatların ise sınır dışı edildiği açıklandı.

Rusya: Üzüntüyle karşılıyoruz

İtalya’da yaşanan casusluk olayı nedeniyle, Rus diplomatların sınır dışı kararı alındığını üzüntüyle karşıladıklarını ifade eden Rusya Dışişleri Bakanlığı, karşı adımların da atılacağını vurguladı.

Yorumlar (0)