İtalya, koronavirüs tedbirlerinde işi sıkı tutuyor

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirleri uygulamada işi sıkı tutan İtalya, mevcut tedbirlerin Nisan ayı sonuna dek uzatıldığını duyurdu.

DÜNYA 01.04.2021, 13:08 01.04.2021, 18:15
İtalya, koronavirüs tedbirlerinde işi sıkı tutuyor

Daha önce alınan tedbirlerin 6 Nisan'da biteceği öngörülmüştü.  Ancak salgının etkilerinin henüz geçmediği kanısına varan İtalya hükümeti, kararı bu ayın sonuna kadar uzattığını açıkladı.

İtalya’da bundan sonra hangi tedbirler uygulanacak?

İtalya Bakanlar Kurulu’nun kararnamesine göre 21 bölge risk durumlarına göre renklere ayrılacak. Düşük riskli bölgelerde yaşayanlar Nisan sonuna kadar yüksek risk grubundaki bölgelere hiçbir şekilde geçirilmeyecek.

Ülke çapında sağlık ve iş gibi acil durumlar haricinde akşam 22.00’dan sabah 05.00’a kadar dışarı çıkma yasağı sürecek. Riskli bölgelerde restoran gibi mekânlar aksam 18.00’a kadar işyerlerinde insanlara hizmet verebilecek. Ancak 18.00 ile 22.00 saatleri arasında sadece sipariş usulü paket servisi yapılabilecek.

Öte yandan ülkedeki yüzme havuzları, tiyatrolar, sinema salonları ile spor salonlarının kapalı olması durumu devam edecek. Ayrıca sağlık görevlileri zorunlu olarak aşılarını olacak.

Yorumlar (0)