İtalya için ürküten araştırma: Daha büyük bir ölüm dalgası geliyor!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 29 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği İtalya hakkında yapılan bir araştırma ürküttü. Söz konusu araştırmada, İtalya'da normalleşmeye yönelik atılan adımların, çok daha büyük bir ölüm dalgasının başlamasına yol açabileceği bildirildi. 

DÜNYA 06.05.2020, 11:54
İtalya için ürküten araştırma: Daha büyük bir ölüm dalgası geliyor!

İngiltere'de araştırmacılar, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele sürecinde normalleşmeye geçen İtalya'ya ilişkin ürküten bir rapor hazırladı. 

Telegraph'ta yer alan haberde, İtalya'da normalleşmeye yönelik adımların, ikinci bir ölümcül dalgayı tetikleyebileceği ifade edildi. 

Imperial College London tarafından hazırlanan matematiksel modellemeye göre, İtalya'da alınan karantina tedbirleri, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasını başarıyla durdurdu. Fakat bu durumun geçici olabileceği ve ülkede çok daha büyük bir ölüm dalgasının başlayabileceği kaydedildi. 

Söz konusu modellemede, nüfusun beşte birinin normal hayata dönmesi nedeniyle 5 bin, yüzde 40'ının dönmesi nedeniyle de 23 binden fazla ek can kaybının gerçekleşebileceği bildirildi. Bu durum, İtalya'da ikinci dalganın çok daha fazla can alabileceğini gösteriyor.

İtalya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle şu ana kadar 29 bin 315 kişi yaşamını yitirdi. Ülkede şu ana kadar 213 binden fazla vaka tespit edildi.

Yetkililer, vatandaşların kurallara uyması gerektiği konusunda sık sık uyarıda bulunuyor.

Yorumlar (0)