İtalya'dan Hafter'e çok sert kınama!

İtalya, Libya'da Türkiye ve İtalya büyükelçiliklerinin yakınlarına roketli saldırı düzenleyen Halife Hafter milislerini şiddetle kınadı.

DÜNYA 08.05.2020, 06:21
İtalya'dan Hafter'e çok sert kınama!

İtalya Dışişleri Bakanlığı, Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci general Halife Hafter’e bağlı milisler tarafından Libya'nın başkenti Trablus’un 3 aynı noktasına düzenlenen roketli saldırıyı sert biçimde kınadı. 

Trablus’taki saldırıya ilişkin İtalya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İtalya, İtalyan Büyükelçisinin konutunun da bulunduğu bölgede en az 2 kişinin ölümüne yol açan, Hafter güçlerince sivillere yönelik düzenlenen bir diğer saldırıyı şiddetle kınıyor. Ayrım gözetmeyen bu saldırılar, bütünüyle kabul edilemez ve uluslararası hukuk kurallarının, insan yaşamının aşağılandığı anlamına gelir."

Hafter milislerinin fırlattığı roketlerden ilkinin Trablus Limanı'na, ikincisinin ise Mitiga Havalimanı'na düştüğü açıklanmıştı. Üçüncü roket ise İtalya ve Türkiye'nin büyükelçiliklerinin bulunduğu sahil yoluna düşmüştü. Hafter milislerinin düzenlediği saldırılarda biri sivil üç kişi yaşamını yitirmişti.

Yorumlar (0)