İtalya'daki buzul faciasında ölenlerin sayısı 11 oldu!

İtalya'daki Alp Dağları'nda 3 Temmuz günü yaşanan buzul çökmesi nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 11 oldu. Bölgede tüm zamanların en yüksek sıcaklıklarının yaşandığını belirten uzmanlar, "30 yıl içinde buzul varlığından eser kalmayacak." yorumunda bulundu.

DÜNYA 09.07.2022, 22:25 12.07.2022, 08:50 Hakan Öksüz
İtalya'daki buzul faciasında ölenlerin sayısı 11 oldu!

İtalya'daki Alp dağlarında 3 Temmuz'da büyük bir buz kütlesi çökmüştü. Olay anında bölgede yürüyüş yapan bir grup, buz kütlesinin altında kalmıştı. Marmolada tepesinin İtalya'ya dönük kısmında yaşanan olay nedeniyle kaybolan dağcıların aileleri, endişeli bir bekleyişe başlamıştı.

Ölenlerin kimlikleri, DNA karşılaştırması ile belirlenecek

İlk etapta ölü sayısının 6 olduğu duyurulmuştu. Gelen bilgilere çöken buz kütlesi nedeniyle yaşamının yitirenlerin sayısı 11 oldu. Ölen kişilerden 9'unun İtalyan olduğunu belirten ANSA ajansı, buz kütlesinin çökmesinden dolayı 2 Çekya vatandaşının da öldüğünü bildirdi. Cansız bedenlerin ait olduğu kişilerin belirlenmesi için DNA karşılaştırmasının yapıldığı kaydedildi.

Buz kütlesinin çökmesi felaketi, İtalya'nın kuzeydoğusunda bulunan Alp Dağları'nda meydana geldi. Marmolada tepesinde yaşanan olay nedeniyle bölgede bulunan dağcılar buzul kütlesinin altında kaldı.

Bölgedeki buzul varlığı tehlikede

Uzmanlar, olaydan bir gün önce Marmolada tepesindeki hava sıcaklığının 10 derece olduğunu belirttiler. Bu sıcaklık değerinin, bölgede tüm zamanlarda kaydedilen en yüksek sıcaklık olduğu kaydedildi. Bilim insanlarına göre sıcaklığın bu şekilde artmaya devam etmesi durumunda 30 yıl sonra Marmolada tepesinde buzul kalmayacak.

Yorumlar (0)