İtalya da Vuhan'ı boşalttı

İtalya, yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) salgınının ilk tespit edildiği ve virüsün en güçlü olduğu Çin'in Vuhan kentindeki vatandaşlarını askeri uçakla tahliye etti. Çekya ise Çin’e uçak seferlerini iptal etme kararı aldığını duyurdu.

DÜNYA 03.02.2020, 16:29
İtalya da Vuhan'ı boşalttı

İtalya, Çin'in Vuhan şehrinde başlayan ve dünyayı tehdit eden yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) salgını sebebiyle Vuhan şehrindeki vatandaşlarını, gönderdiği İtalya Hava Kuvvetlerine ait Boeing 767 tipi askeri uçakla tahliye etti.

Çin'in Vuhan şehrinde yaşayan 56 İtalyan, askeri uçakla bu sabah Roma yakınlarındaki Pratica di Mare’deki askerî üsse getirildi.

Üste ilk tıbbi kontrollerinden geçirilen 56 İtalyan Cecchignola’daki askeri kampüse sevk edildi. Enfekte olasılığı üzerine 56 İtalyan, hastalığın kuluçka süresi olan 14 gün boyunca Cecchignola’daki askeri kampüste karantinada tutulacaklar.

Enfekte şüpheli bir İtalyan Vuhan'da bırakıldı

Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin aktardıkları bilgiye göre, yüksek ateşi olan bir İtalyan yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) taşıma şüphesiyle uluslararası kurallar sebebiyle Vuhan'da bırakıldı.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, geçen perşembe yaptığı açıklamayla, Roma'yı ziyarete gelen ve çarşamba günü Lazzaro Spallanzani Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsüne kaldırılan 2 Çinli turistte yapılan tetkiklerin sonuçlarının pozitif çıktığını, böylece yeni tip koronavirüsün (2019-nVoC) İtalya'da da tespit edildiğini ilan etmişti.

İtalya Sağlık Bakanı Roberto Sperenza da İtalya ile Çin arasındaki karşılıklı direkt uçuşların durdurulması talimatı vermişti.

Vatikan, Çin'e maske yardımı yaptı

Diğer taraftan yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) salgını nedeniyle tüm dünyadan acil tıbbi malzeme talebinde bulunan Çin’e bir yardım eli de dünyanın en küçük ülkelerinden biri olan Vatikan’dan geldi.

Vatikan'ın, Çin'deki Hristiyan toplulukları ve Vatikan Eczanesi vasıtasıyla Çin'e 600 bin civarında maske gönderdiği bildirildi.

Çekya, Çin’e uçak seferlerini iptal etti

Ayrıca Çekya Başbakanı Andrej Babis, yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) salgını dolayısıyla Çekya ile Çin arasındaki uçak seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

Çekya Başbakanı Andrej Babis kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Hükümet, korovavirüsün yayılmasını engellenmek amacıyla Çin ve Çekya arasındaki uçak seferlerinin yasaklanmasını onayladı. Karar 9 Şubat'tan itibaren yürürlüğe girecek." bilgisini verdi.

Çin'de yaklaşık 100 Çekya vatandaşı bulunduğunu belirten Çekya Başbakanı Andrej Babis, Çekya vatandaşlarının ülkelerine geri dönebilmesi için uçak seferlerinin 9 Şubat'a kadar süreceğini ifade etti.

Yorumlar (0)