İtalya'da turizmciler sokağa indi

COVID-19'dan (yeni tip koronavirüs) oldukça sert bir şekilde etkilenen turizm sektörü çalışanları, pandemi sürecinde devletin kendilerine yardım etmediği gerekçesi ile meydanlara yöneldi.

DÜNYA 12.01.2021, 19:41 13.01.2021, 13:25
İtalya'da turizmciler sokağa indi

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınından kuşkusuz en çok etkilenen sektörlerin başında turizm geliyor.

İtalya'da turizm sektöründen ekmek yiyenler, koronavirüsün salgınının sektöre verdiği zarara karşı hükümetin gerekli önlemleri almadığını öne sürdü.

Başkent Roma'nın tarihi meydanı, krizde devletin kendilerine yardım eli uzatmadığı gerekçesi ile turizmcilerle dolup taştı.

Çok sayıda kişi meydanlarda

İtalya'nın dört bir yanından Roma'ya gelen ve başkentin en işlek meydanlarından Popolo'da buluşan binlerce kişi, turizm sektörünün ihmal edildiğini savunarak, devleti protesto etti.

"Devlet destek vermiyor"

Ellerinde, "Devlet destek vermiyor" ve "Turizm cezalandırıldı" yazılı pankartlar taşıyan protestocular, devletten turizm sektörüne destek vermesini talep etti.

"Turizm 30 yıl geriye gitti"

Turizm yetkilileri, geçtiğimiz senenin kendileri için kayıp yıl olduğunu ve ülkede turizmin 30 yıl geriye gittiğini savundu.

Turizm çalışanlarının gösterisine destekte bulunan ana muhalefetteki aşırı sağ görüşlü Lig Partisi Genel Başkanı Matteo Salvini de sektör çalışanlarının problemlerine kulak verdi. 

Bazı eylemcilerin Salvini'ye sevgi gösterisinde bulunduğu, bir kısmının ise tepki gösterdiği görüldü.



Yorumlar (0)