"İtalya'da koronadan ölen doktorlar savaşa çıplak elle gönderilmişlerdi"

Yeni tip koronavirüsten (Covid-19) en çok etkilenen Avrupa ülkesi İtalya'da 107 doktor yaşamını yitirdi. İtalya Tabipler, Cerrahlar ve Diş Hekimleri Birlikleri Ulusal Federasyonu Başkanı Filippo Anelli, "Hayatını kaybeden doktorların çoğunluğu pratisyen hekimdi, virüsle savaşmaya çıplak elle gönderilmişlerdi." açıklamasında bulundu.

DÜNYA 10.04.2020, 16:35 10.04.2020, 16:34
"İtalya'da koronadan ölen doktorlar savaşa çıplak elle gönderilmişlerdi"

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) en fazla etkilediği Avrupa ülkesi İtalya oldu. Ülkede yaşamını yitirenler arasında 107 doktor da bulunuyor. 

İtalya Tabipler, Cerrahlar ve Diş Hekimleri Birlikleri Ulusal Federasyonu, koronavirüs pandemisinde yaşamını yitiren doktorların kimlik bilgilerini sık sık açıklıyor. 

Federasyon tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkede koronavirüs pandemisinde ilk doktor ölümü 11 Mart günü gerçekleşti. O tarihten itibaren yaşamını yitiren doktor sayısı 107'ye yükseldi. 

İtalya Tabipler, Cerrahlar ve Diş Hekimleri Birlikleri Ulusal Federasyonu Başkanı Filippo Anelli, sağlık personelinin gerekli koruyucu tedbirler alınmadan çalışmak zorunda bırakılmasına tepki gösterdi. 

Anelli, dün yaptığı açıklamada, "(Hayatını kaybeden) doktorların çoğunluğu pratisyen hekimdi, virüsle savaşmaya çıplak elle gönderilmişlerdi. Meslek grubumuz yas içinde, kayıplarına ağlıyor ve hem meslektaşlarımızı hem de vatandaşları korumak için mücadele ediyor." ifadelerini kullandı. 

İtalya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitiren doktorlardan 100'üncüsü Suriye asıllı Samar Sinjab oldu.

Veneto bölgesinde çalışan 62 yaşındaki Samar Sinjab, yaklaşık bir ay hastanede tedavi görmesinin ardından dün yaşamını yitirdi. 

Samar Sinjab'ın hikâyesine bugün pek çok İtalyan gazetesinde yer verildi. 

İtalyan medyası, Samar Sinjab'ın seneler önce üniversite eğitimi için İtalya'ya geldiğini bildirdi. 

Corriere della Sera gazetesi, "100'üncü Doktor" başlıklı makalesinde şu ifadelere yer verdi:

"Samar, yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede bile her gün hastalarının durumunu soruyordu. Ön cepheye döneceğinden emindi, ama beyaz önlüklerden oluşan tepenin üzerine düştü."
 

Yorumlar (0)