İtalya'da koalisyon mu geliyor?

İtalya Başbakanı Conte, "Lig Partisi koalisyon hükümetinin kendisi için kapanmış ve yeniden gündeme gelmesi mümkün olmayan bir siyasi deneyim olduğunu" ifadelerini kullandı.

DÜNYA 24.08.2019, 23:28
İtalya'da koalisyon mu geliyor?

İtalya'da bir süredir devam eden hükümet krizinde hafta içinde istifasını sunarak krizi farklı boyuta taşıyan Başbakan Giuseppe Conte, yeni hükümet kuruluncaya dek yürüttüğü görevi kapsamında katıldığı Fransa'nın Biarritz kentindeki G7 Zirvesi’nde İtalyan basınına açıklamalar yaptı. 

G7 Zirvesi’ne İtalya’yı temsil etmek için geldiklerini söyleyen Conte, zirvede çevre konuları başta olmak üzere önemli konuları ele alacaklarını kaydetti.

"BENİM İÇİN KAPANDI"

Conte, "Ben her zaman açık oldum. Lig ile olan benim de reddetmediğim bir siyasi deneyimdi. Ben ülkeye çözümler üretmek için çok çalıştım ancak bu benim için kapanmış bir siyasi deneyim. Bu tekrar açılacak bir konu değil." dedi.

Her zaman için ülkesinin en iyisini isteyeceğini belirten Conte, kendi ismi çevresinde dönen ihtimallerine ilişkin, "Kişilerin, isimlerin sorun olduğunu düşünmüyorum, programlar görüşülüyordur." diye konuştu.
 

Yorumlar (0)