İtalya'da kepenkler açıldı, 4 milyon kişi işe başladı!

Avrupa'da yeni tip koronavirüsten (Covid-19) en fazla etkilenen İtalya'da uygulanan önlemler bugünden itibaren kademe kademe gevşetiliyor.

DÜNYA 04.05.2020, 13:35 04.05.2020, 13:37
İtalya'da kepenkler açıldı, 4 milyon kişi işe başladı!

İtalya'da "virüsle yaşama evresi" olarak nitelendirilen ikinci aşamada dükkânlar kepenk açmaya başladı.Ülkede 4 milyon kişi işinin başına dönerken, insanların dolaşım özgürlüğü de arttı.

Tekrar açılan işletmeler arasında inşaat, üretim ve toptan satış sektörleri yer alıyor. Restoranlar ile kafeler, ikinci aşamada yalnızca paket servis için açılabilecek. İşletmeler, kısıtlı sayıda müşteriye sosyal mesafe ve maske kurallarına riayet ederek hizmet sunabilecek. 

Toplu ulaşımda da kritik tedbirler alındı. Trenlerde yolcular arasında iki koltuk boşluk bulunmasına özen gösterildi. 

Aynı önlemlerin, kara yolu ile yapılan toplu ulaşımda da alındığı görüldü. 

Bir yandan normal hayata dönüleceği düşünülürken, diğer yandan da yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasının mümkün olduğu kadar yavaşlatılması amaçlanıyor. 

Sağlık personeli de eldiven ve maske takarak, yeni tip koronavirüsten (Covid-19) korunuyor.

Ekonomik faaliyetlerin kademeli olarak başlatılmasıyla birlikte üretim sektöründe çalışan kişiler de maske ve eldiven takarak mesai yapıyor.

İtalya'da bulunan kurumlarda da sosyal mesafe kuralına riayet edilerek düzenlemeler gerçekleştirildi.  Binaların koridorlarda gidiş ve geliş ikiye ayrıldı. Böylece, temasın en aza indirilmesi hedefleniyor. 

Restoranların 1 Haziran günü tam olarak açılacağı düşünülüyor fakat hükümetin verilerde olumlu gelişmeler görmesi durumunda bu tarihi öne çekme olasılığı da bulunuyor. 

21 Mart gününden beri kapalı olan parklar ve bahçeler de halka yeniden açıldı. Sıcak havayı fırsat bilen halk, spor yapmak üzere dışarı çıktı. 

İtalya'da 8 haftadır karantina altında olan çocuklar, parklarda doya doya eğlenmeye başladılar.

Yorumlar (0)