İtalya'da bayraklar yarıya indirildi: Kayıpların yası tutuluyor!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle şu ana kadar 12 bin 428 kişinin yaşamını yitirdiği İtalya'da bayraklar yarıya indirildi. 

DÜNYA 01.04.2020, 11:26 01.04.2020, 11:38

İtalya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle şu ana kadar 105 bin 792 vaka tespit edildi. Can kaybı ise 12 bin 428 olarak gerçekleşti. Ülke genelinde yaşamını yitirenler için bayraklar yarıya indirildi.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsten (Covid-19) en çok etkilenen Avrupa ülkesi İtalya oldu. 

İtalya, yaşamını yitiren vatandaşlarının yasını tutuyor. Ülke genelinde bulunan tüm kamu kurumlarında bayrakların yarıya indirildiği görüldü.

Aynı zamanda İtalya Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Başbakanlık ve Vatikan'da da bayrakların yarıya indirildiği fark edildi. Aynı zamanda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. 

"Mücadeleyi kazanmak zorundayız"

Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi, son yolculuklarına bile uğurlayamadıkları kişiler için mücadeleyi kazanmak zorunda olduklarını kaydetti.

Virginia Raggii, vatandaşları evlerinde kalmaları için yeniden uyardı. 

AB beklenen yardımı yapmadı

İtalyanlar, Avrupa Birliği'nden (AB) bekledikleri yardımı alamayınca tepki göstermeye başladılar. 

Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Fabio Rampelli, odasında yer alan Avrupa Birliği (AB) bayrağını kaldırıp yerine İtalya bayrağını asarak tepkisini belli etti. 

66 doktor yaşamını yitirdi

İnsani krizin mevcut olduğu İtalya'da 506 bin kişiye test uygulandı. Bu testlerin beşte biri pozitif çıktı. 

Ülkede yaşamını yitirenlerin sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Hastanelerde ciddi bir yoğunluk meydana geliyor. Yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadelede ön saflarda yer alan 66 doktor da yaşamını yitirenler arasında bulunuyor. 

Yorumlar (0)