İtalya Başbakanı'ndan AB'ye tepki: Fiyasko ile sonuçlanır!

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, BBC'ye yaptığı açıklamada Avrupa Birliği'ne (AB) sitem etti. Yeni tip koronavirüsten (Covid-19) zarar gören ülkelere AB'nin yeterli ve koordineli şekilde yardımda bulunması gerektiğini kaydeden Conte, "Avrupa projesine yeni bir can verme fırsatını kaçırırsak, gerçek bir fiyaskoyla sonuçlanır." ifadelerini kullandı. 

DÜNYA 09.04.2020, 12:57 09.04.2020, 13:00
İtalya Başbakanı'ndan AB'ye tepki: Fiyasko ile sonuçlanır!

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Avrupa Birliği'nin (AB) yeni tip koronavirüs (Covid-19) krizi karşısında başarısız olma tehlikesini taşıdığını ifade etti.

Conte, BBC'ye yaptığı açıklamada, AB'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle en çok hasar gören ülkelere yeterli ve koordineli şekilde yardımda bulunması gerektiğini söyledi.

AB ülkelerinde koronavirüse yönelik ekonomik tedbirler hususundaki tartışmaya ilişkin Conte, "Avrupa projesine yeni bir can verme fırsatını kaçırırsak, gerçek bir fiyaskoyla sonuçlanması olur." diye konuştu. 

"İnsanlar delirdiğimi düşünürdü"

Conte, hükümetinin kriz karşısındaki tavrını savunarak, "Yine olsa, aynı şeyleri yapardım. Bizim için insanların anayasal özgürlükleri ciddi biçimde kısıtlamak kritik karardı ve çok dikkatli değerlendirmek zorundaydık. En başından, ilk vakalar görülmeye başladığında sokağa çıkma kısıtlaması veya anayasal haklara kısıtlama önerseydim, insanlar delirdiğimi düşünürdü." ifadelerini kullandı. 

İtalya Başbakanı, daha önce yaptığı açıklamalarda da koronavirüse karşı mücadelede ekonomik dayanışma göstermeyen AB'nin tavrına tepki göstererek, "Avrupa tarihi bir maç oynuyor." açıklamasını yapmıştı.

Yorumlar (0)