İtalya Başbakanı Conte: Acilen normale dönüşü garanti edemeyiz!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının en çok etkili olduğu ülkelerden biri olan İtalya'da Başbakan Giuseppe Conte, salgının henüz sona ermediğini belirterek, "Hala salgının etkisindeyiz, bundan kurtulmuş değiliz. Hükümet, şu anda acilen normale dönüşü garanti edemez." ifadelerini kullandı. 

DÜNYA 30.04.2020, 15:45 30.04.2020, 16:18
İtalya Başbakanı Conte: Acilen normale dönüşü garanti edemeyiz!

İtalya, yeni tip koronavirüsten (Covid-19) en çok etkilenen ülkelerden biri oldu. 

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, ülkede 4 Mayıs günü başlayacağını bildirdiği ikinci aşama için parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisinde Genel Kurul'a seslendi.

İtalya Başbakanı Conte, konuşmasından önce maskesini çıkarması sebebiyle muhalefet milletvekilleri tarafından protesto edildi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Roberto Fico, sosyal mesafe kuralına uyulduğunu kaydederek, Conte'ye maskesiz konuşması için müsaade etti. 

"Hükümet, şu anda acilen normale dönüşü garanti edemez"

Conte, pazartesi günü başlayacak ikinci aşamanın yeni tip koronavirüse (Covid-19) yönelik önlemlerin tamamen kalktığı anlamına gelmediğini vurgulayarak, "Hala salgının etkisindeyiz, bundan kurtulmuş değiliz. Hükümet, şu anda acilen normale dönüşü garanti edemez." ifadelerini kullandı. 

Tedbirlerin gevşetilmesinin vaka eğrisinde görülecek düşüşe bağlı olduğunu, bazı tedbirlerin 18 Mayıs gününden itibaren gevşetilebileceğini aktaran Conte, "Eğer bulaşma eğrisi önümüzdeki birkaç gün içinde artmazsa, perakende ticaret, restoran ve kişisel hizmetlerin güvenli bir şekilde açılmasını sağlayarak önlemleri daha da gevşeteceğiz." dedi. 

"Mayıs ayında 150 bin antikor test uygulanabilir" 

Conte, vaka sayısında ciddi artış görülmesi halinde yeni kısıtlayıcı tedbirlerin alınabileceğini ve bunun bölgesel olabileceğini işaret ederek, Mayıs ayında hastalığı geçirenlere yaklaşık 150 bin antikor test uygulanabileceğini söyledi. 

"Bölgesel yönetimlerin karantina tedbirlerini azaltması gayrimeşru"

Hükümetin ülkede ekonomiyi ve üretimi canlandırmak amacıyla "Rinascita (Yeniden doğuş)" adını verdikleri daha ayrıntılı, yapısal ve iddialı bazı düzenlemeler öngören yeni bir kararname hazırlığında olduğunu belirten Conte, bölgesel yönetimlerin kendi karantina önlemlerini azaltmalarının veya gevşetmelerinin gayrimeşru olacağını kaydetti.
 

Yorumlar (0)