İtalya Başbakanı Conte: 4 Mayıs'tan itibaren gevşiyoruz

İtalya, yeni tip koronavirüs (Covid-19) kilitlenmesini hafifletme planlarının bir parçası olarak 4 Mayıs'ta imalat sanayisini yeniden açmaya başlayacak. Okullar ise Eylül ayında yeniden açılabilir.

DÜNYA 26.04.2020, 11:50
İtalya Başbakanı Conte: 4 Mayıs'tan itibaren gevşiyoruz

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, La Repubblica gazetesine verdiği demeçte, "4 Mayıs'ta imalattan inşaata kadar işletmelerin önemli bir kısmının yeniden açılmasına izin vermek için çalışıyoruz" dedi.

Tedbirlerin en geç önümüzdeki hafta başında sunulacağını söyleyen Conte, şirketlerin kapılarını açmalarına izin verilmeden önce sıkı sağlık güvenliği önlemleri almaları gerektiğini ifade etti.

"'Stratejik' işletmeler kesinlikle açılmalı" 

Conte, Özellikle ihracat odaklı faaliyetleri olan ve "stratejik" olarak kabul edilen bazı işletmelerin önümüzdeki hafta yeniden açılması gerektiğini vurguladı.

Okullar ancak Eylül ayında

Uzaktan öğretimin iyi gittiğini söyleyen Conte, okulların ancak Eylül ayında yeniden açılabileceğini ama çalışmaların bulaşma riskinin çok yüksek olduğunu gösterdiğini belirtti. 

İtalya Covid-19 salgınından en çok etkilenen Avrupa ülkelerinden biri oldu. Salgın dolayısıyla şu ana kadar 26 bin 384 kişi hayatını kaybederken, toplam vaka sayısı ise 195 bin 351 olarak açıklandı.

Yorumlar (0)