İtalya, 3 Haziran'da sınırlarını açıyor!

İtalyan hükümeti, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin tedbirlerin gevşetilmesi dâhilinde 3 Haziran gününden itibaren sınırlarını Avrupa Birliği (AB) ülkelerine açacak, o ülkeler dışına seyahat için de Avrupa Birliği (AB)kararını bekleyecek.

DÜNYA 16.05.2020, 15:42 16.05.2020, 15:43
İtalya, 3 Haziran'da sınırlarını açıyor!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaklaşık 3 aydır acil durumda olan İtalya, salgının yayılmasını engellemeye yönelik önlemleri gevşetmeyi sürdürüyor.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte başkanlığında toplanan bakanlar kurulu, ülkede yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerinin gevşetilmesine yönelik yazılı açıklamada bulundu. 

Açıklamaya göre, İtalya, 3 Haziran gününden itibaren sınırlarını açacak.

Öte yandan, epidemiyolojik olarak tehlike içermeyen ülke ya da bölgelerden gelen kişilere 14 günlük karantina uygulamasını da yapmayacak. 

İtalyan medyasında, 3 Haziran gününden itibaren Avrupa Birliği (AB) ile Schengen bölgesi ülkelerine karantina uygulanmadan sınırların açılacağı ifade edildi. İtalya’nın Avrupa Birliği (AB) dışındaki ülkelere seyahat durumunun, hâlihazırda dış sınırlarını 15 Haziran gününe kadar kapatan Avrupa Birliği (AB) kararına bağlı olduğu belirtildi. 

İtalya'da 3 Haziran günü dış sınırların açılmasına ek olarak, Mart ayından beri kısıtlanmış olan bölgeler arası seyahate de müsaade edilecek.

Öte yandan, daha önce 1 Haziran olarak açıklanan kafe, restoran ve ibadethanelerin açılış tarihinin öne çekildiği duyuruldu. 

Cami, sinagog ve kilise gibi ibadethaneler ile mağazalar, 18 Mayıs gününden itibaren sosyal mesafe ve hijyen kuralları kapsamında tekrar açılacak. 

Yorumlar (0)