İtalya 23 yaşındaki modeli konuşuyor!

Yeni tip koronavirüsün en fazla can aldığı ülkelerden biri olan İtalya'da geçen şubat ayının sonunda Covid-19 teşhisi konulan model Bianca Dobroiu'nun 55 gün sonra yapılan testleri de yine pozitif çıktı. 23 yaşındaki İtalyan model dünyadaki en uzun süreli vaka olarak kayıtlara geçti.

DÜNYA 25.04.2020, 16:54
İtalya 23 yaşındaki modeli konuşuyor!

Çin'den sonra Covid-19 salgınının en etkili olduğu ülkelerden olan hatta yaşanan yüksek oranda can kaybıyla Çin'i geçen İtalya'nın Bologna şehrinde yaşayan model Bianca Dobroiu, 28 Şubat'ta 40 derece ateşle hastaneye başvurdu. Yapılan testler sonucu 23 yaşındaki Bianca Dobroiu'ya yeni tip koronavirüsü tanısı konuldu. 

6 gün boyunca hastanede tedavi gören Bianca Dobroiu, semptomlar ortadan kaybolup durumu stabil hale gelince dinlenmesi ve kendini izole etmesi için evinde karantinaya gönderildi.

6 testte de sonuç pozitif çıktı

O tarihten bu yana aralıklarla 6 kez Covid-19 testi uygulanan genç modelin sonuçları hâlâ pozitif çıkmaya devam ediyor. 

Hastanenin enfeksiyon uzmanı Dr. Luciano Attard, 55 gündür yeni tip koronavirüsle mücadele eden genç model Bianca Dobroiu'nun durumunu değerlendirdi. 

Enfeksiyon uzmanı Dr. Luciano Attard şu açıklamayı yaptı:

"Hastanın durumu iyi ama sonuçlar pozitif çıkmaya devam ediyor. Bu vakayı dikkatle izliyoruz. İtalya'da bu kadar uzun süre sonuçların pozitif çıktığı vaka olmamıştı. Genel olarak 4 haftadan sonra negatif çıkıyordu."

Genç model, son paylaşımlarından birinde bir takipçisinin "Gazetelerde yazılan haberlerde uzun süredir testinizin pozitif olduğu doğru mu?" sorusuna "Evet maalesef" yanıtını verdi.

Yorumlar (0)